Behoud van arbeidsvoorwaarden Crown van Gelder

Op 9 maart was er vakbondsbijeenkomst van CNV en FNV. De leden zijn blij dat ze hun baan bij Crown van Gelder nog hebben, en weer aan de slag kunnen. Desondanks waren er nog wel veel vraagtekens omdat jullie nieuwe werkgever geen cao wil afsluiten en het nieuwe personeelshandboek nog niet af is.

Koopovereenkomst

Op 9 maart liet ik jullie weten dat er in de koopovereenkomst bepalingen zijn opgenomen over de arbeidsvoorwaarden van het personeel van Crown van Gelder. De curatoren hebben vastgelegd dat de koper, nieuwe werkgever, de arbeidsvoorwaarden niet mag verslechteren.

Dit betekent dat de afspraken uit de cao Crown van Gelder terug moeten keren in het nieuwe personeelshandboek. De arbeidsvoorwaarden uit de cao moeten behouden blijven. Verbeteren mag natuurlijk wel. Maar als de koper jullie arbeidsvoorwaarden verslechtert kan hem een boete worden opgelegd.

Uitgestoken hand aan directie

CNV en FNV hebben op 2 maart een uitnodiging verzonden aan jullie nieuwe werkgever om in overleg te treden. Het is natuurlijk fantastisch dat al jullie banen bij Crown van Gelder behouden zijn gebleven. Als vakbonden zouden we graag met de directie bespreken hoe we kunnen zorgen voor rust, transparantie en stabiliteit na de roerige tijd die het personeel van Crown van Gelder heeft gehad. Helaas hebben we nog geen reactie op onze uitnodiging ontvangen.

Veranderingen in de gaten houden

De komende tijd is het goed om in de gaten te houden hoe het personeelshandboek en de arbeidsvoorwaarden zich ontwikkelen. Als er belangrijke veranderingen zijn in de arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld toeslagen, verlof of roosters, dan horen we het graag. Eventuele verslechteringen zouden op basis van de afspraken in de koopovereenkomst terug gedraaid moeten worden.

Mocht je vragen hebben over arbeidsvoorwaarden of ontwikkelingen bij Crown van Gelder, bel, mail of app me gerust.

Met vriendelijke groet,

Mirjam van Leussen
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

M. 0628866597
E. m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error