Onderhandelingen cao Cosun Beet Company gaan beginnen

Op 9 mei starten de gesprekken om te komen tot een nieuwe cao voor Cosun Beet Company, Sensus en de Cosun Hoofdkantoororganisatie. In deze nieuwsbrief lees je wat de inzet van CNV Vakmensen is.

In de voorbereiding hebben we op verschillende momenten bijeenkomsten georganiseerd waarin de leden hun stem konden laten horen. Wij hebben de op- en aanmerkingen die tijdens deze bijeenkomsten met ons zijn gedeeld omgezet in een voorstellenbrief. Deze brief tref je in de bijlage. 

Aangezien de inflatie al langere tijd astronomisch hoog is en de koopkracht van werkend Nederland als gevolg hiervan onder enorme druk is komen te staan, is de inzet van CNV Vakmensen er meer dan ooit op gericht een goede loonafspraak te maken. Daarnaast vragen we aandacht voor de kwetsbare positie van uitzendkrachten in het bedrijf, doen we voorstellen tot het afschaffen van de verplichte terugkomdagen en vragen we aandacht voor de hoge werkdruk die wordt ervaren.

Delegatie CNV Vakmensen gewijzigd 

Enkele weken voor de start van de onderhandelingen heeft CNV Vakmensen kaderlid Ronald Zantingh laten weten dat hij een andere uitdaging buiten Cosun Beet Company heeft geaccepteerd. Dit betekent dat Ronald niet lamger deel uit maakt van de onderhandelingsdelegatie voor deze cao ronde. Via deze weg wil ik Ronald opnieuw bedanken voor zijn inzet gedurende de cao onderhandelingen en in het kaderwerk hier buiten. Ronald heeft zich altijd opgesteld als een betrokken kaderlid die met kennis van zaken en passie die goede dingen wilde organiseren voor zijn collega's. We zullen zijn inzet en kennis gaan missen. 

Auke Borger (secretaris van de bedrijfsledengroep van CNV Vakmensen) zal ter vervanging van Ronald samen met Wim Dinkela zitting nemen in de onderhandelingsdelegatie. 

Voortgang en terugkoppeling

Tijdens de onderhandelingen houden we jullie met nieuwsbrieven op de hoogte van de voortgang. Mocht je eerder vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op met een van de kaderleden of rechtstreeks met mij op onderstaande contact gegevens.

Cao-traject online

Op de cao-pagina is nu de cao-tijdlijn actief. Tijdens het hele traject kun je meepraten, je vragen stellen of reageren. Zo heb jij, samen met jouw collega's, invloed op de cao. Klik hier om direct naar de cao-pagina te gaan

Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen
Wim Dinkela en Auke Borger

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen

a.williams@cnvvakmensen.nl
06-18711343

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error