Leden FNV en CNV Vakmensen stemmen in met bereikte resultaat.

De afgelopen weken hebben jullie mogen stemmen over het onderhandelingsresultaat. Inmiddels zijn de stemmen geteld. In deze nieuwsbrief lees je over de uitkomst en het vervolg.

De afgelopen dagen konden leden van de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en VACOS hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao. De stemmen bij FNV, CNV Vakmensen en VACOS zijn geteld en hieruit blijkt dat een meerderheid van de leden heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

Genoeg op te merken

Hoewel er een meerderheid van stemmen vóór het resultaat is, is dit nog geen reden tot veel vreugde. Bij zowel voor- als tegenstemmers klinken een aantal duidelijke signalen door. De belangrijkste punten die wij meenemen zijn; de ingangsdatum van de loonsverhoging (juli in plaats van april) en de tijd die het heeft gekost om de onderhandelingen te voeren.

In onze terugkoppeling aan de werkgever zullen we deze zaken ook meenemen. Wat de vakbonden betreft beginnen wij volgend jaar ruim op tijd met de nieuwe onderhandelingsronde zodat we dit ook kunnen afronden op het moment dat de oude cao afloopt.

Afronden van proces

We gaan de werkgever ook informeren over de uitslag van de stemming en zullen hen vragen de teksten voor de nieuwe cao op te stellen en ter ondertekening bij ons aan te bieden. Zodra er duidelijkheid is over de stemming bij VACOS staat er verder niets in de weg om de loonafspraken die zijn gemaakt, met terugwerkende kracht, te implementeren.

Afsluitend wil ik een ieder die actief heeft bijgedragen aan dit proces, en de kaderleden van FNV, CNV Vakmensen en VACOS in het bijzonder, van harte bedanken. 

 

CNV Vakmensen                                      FNV
Wim Dinkela                                             Remco Hartogs
Ronald Zantingh                                       Jelte Oosterhuis
                                                                 Jeroen van Iersel
                                                                 Bjorn van Lievenoogen
                                                                 Rob van der Meulen
                                                                 Stefan Smit

Anthony Williams (Bestuurder)                Cem Lacin & Mark Klunder (Bestuurders)

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error