Cosun Beet Companty: Cao-onderhandelingen van start gegaan

Op 7 juni jongstleden spraken de onderhandelingsdelegaties van de werkgever en de vakbonden voor het eerst met elkaar over de inzet voor de nieuwe cao. In deze nieuwsbrief geven we een toelichting op deze eerste ronde van gesprekken.

Toelichting van de werkgever

De werkgeversdelegatie heeft allereerst een toelichting gegeven op het bedrijfsresultaat van de afgelopen periode en heeft de context geschetst waarin de onderneming zich begeeft. Een verhaal waarin de nodige uitdagingen doorklinken, maar vooral ook een context vol kansen. De onderneming is gezond. Het gaat goed met Cosun en ondanks alle onzekerheden treedt men de toekomst met vertrouwen tegemoet.

In het tweede deel van de presentatie heeft de werkgever de resultaten van het medewerkers preference onderzoek, dat door de werkgeversvereniging AWVN is uitgevoerd, met de bonden gedeeld. Vervolgens heeft de werkgever een toelichting gegeven op de voorstellen die zij willen doen voor het aanpassen van de cao.

De vakbonden aan zet

De vakbonden hebben na deze introductie de gedachte achter de verschillende gedane voorstellen toegelicht. Gezien er drie voorstellenbrieven waren - CNV Vakmensen, FNV en VACOS - was er genoeg toe te lichten en te bespreken. We hebben de brieven per onderwerp behandeld en eventuele vragen van werkgeverszijde beantwoord.

Eerste échte onderhandelingsronde

Op woensdag 6 juli komen de vakbonden en de werkgever opnieuw bij elkaar om de verschillende voorstellen inhoudelijk te bespreken. Dan zullen we ook zien op welke onderdelen wij overeenstemming hebben en op welke punten wij nog nader tot elkaar zullen moeten komen. Kortom; dan kunnen wij echt met elkaar onderhandelen.

Na afloop van deze ronde onderhandelingen zullen we jullie opnieuw voorzien van een update in de vorm van een nieuwsbrief.

Mocht je vragen hebben over deze nieuwsbrief, de inzet van de vakbonden of anderszins opmerkingen hebben? Neem dan contact op met de kaderleden van de vakbond of zoek contact met de bestuurder. We staan je graag te woord!

Cao-traject online

Op de cao-pagina is nu de cao-tijdlijn actief. Tijdens het hele traject kun je meepraten, je vragen stellen of reageren. Zo heb jij, samen met jouw collega's, invloed op de cao.Klik hier om direct naar de cao-pagina te gaan

Namens de onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen
Wim Dinkela, Ronald Zantingh

Anthony Williams (Bestuurder)
E a.williams@cnvvakmensen.nl