CAO update

Gisteren hebben de bonden met CBC verder onderhandeld over jullie CAO. Omdat uit de reacties na mijn laatste brief naar voren kwam dat er echt nog vooruitgang op RVU en loongebied nodig was hebben de bonden gezamenlijk voorafgaand aan de onderhandelingen al aangegeven wat er minimaal nodig zou zijn om tot een onderhandelingsresultaat te kunnen komen. De twee belangrijkste punten betroffen een volwaardige RVU regeling en een passende en structurele loonsverhoging.

Naar aanleiding daarvan kwam CBC met het volgende:

  • Een structurele loonsverhoging van 1,95% bij de looptijd van een jaar;
  • Een eenmalige verhoging van € 1000,- bruto (bedrag verhoogd zodat deze echt iets voorstelt);
  • Een RVU regeling waarbij CBC 2 jaar vergoedt (een jaar langer dan het eerdere voorstel maar een jaar korter dan fiscaal mogelijk is);
  • Geldend voor medewerkers 3 jaar voorafgaand aan de AOW leeftijd, minimaal 10 jaar werkend in de ploegen en voor medewerkers die binnen 5 jaar voor de AOW leeftijd vanuit de ploegen in dagdienst zijn gaan werken.

Omdat het RVU voorstel geen volwaardige RVU is en het loon ook nog ver af ligt van onze voorstellen wens ik beide onderdelen aan jullie voor te leggen in een tweetal ledenvergaderingen samen met FNV.

Op 29 april om 16.00 uur en om 19.30 uur vindt een online vergadering plaats waarin Niels Suijker van FNV en ik namens CNV het huidige voorstel van CBC zullen toelichten en van jullie willen weten wat er minimaal nodig is om tot een resultaat te kunnen komen.

Wanneer jij wilt meepraten en invloed wilt uitoefenen op deze punten zie ik je aanmelding graag tegemoet. Als je mij een mail stuurt ontvang je daarna de link voor de vergadering. Mocht je liever per mail of telefoon van je laten horen, dan kan dat uiteraard ook. Ik benadruk hierbij wel dat dit het moment is om van je te laten horen. Op basis hiervan zullen wij de onderhandelingen verder ingaan. Laat je stem dus niet verloren gaan!

Met vriendelijke groet,

Loes Dreschler
Bestuurder CNV Vakmensen

l.dreschler@cnvvakmensen.nl / 06-20471883