CAO overleg tweede ronde

Gisteren hadden wij een tweede cao overleg met CBC en Sensus. Het was een fysiek overleg in Breda. Een historisch overleg. We hebben gezamenlijk naar de persconferentie gekeken en ons gerealiseerd dat het voorlopig ons laatste fysieke overleg was. En dat is jammer. Dit soort overleggen werken toch het best als je elkaar ontmoet. Het volgende overleg is daarom verplaatst naar 20 januari aanstaande. In de hoop dat de maatregelen dan weer deels zijn ingetrokken.

Tijdens het overleg heeft CBC een integrale reactie gegeven op alle voorstellen die de bonden hebben neergelegd. Al met al waren het best veel punten, die allereerst gecategoriseerd zijn. CBC komt later vandaag nog met een bericht hierover.

Kijkend naar onze voorstellen zal er over een aantal zaken geen discussie gaan plaatsvinden.  Wij gaan elkaar daar wel in vinden. De grote punten zoals loon en een RVU regeling staan nog open. Daar komen we in een volgend overleg over te spreken. Wel hebben wij als bonden alvast aangegeven geen voorstander te zijn van eenmalige uitkeringen. Structurele verhogingen zijn gewenst, evenals goede financiële afspraken over thuiswerken.

Kort en goed is er nog niets beklonken maar zijn alle standpunten over en weer gedeeld. Dat is een goede basis om op 20 januari 2021 op door te gaan.

Ik bericht jullie na 20 januari 2021 weer. En wens jullie voor nu vooral gezonde feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groet,

Loes Dreschler
Bestuurder CNV Vakmensen
06-20471883