Ledenraadpleging Corbion

Vorig jaar juni liep de cao Corbion af. Zoals bekend liet de start van de cao onderhandelingen lang op zich wachten en toen er eindelijk begonnen was, kwam de discussie over de pensioenregeling en de kostenverhoging er tussendoor. Op beide vlakken hebben er pittige discussies plaatsgevonden, maar is er nu eindelijk een resultaat bereikt dat we neutraal aan onze leden voorleggen.

Omdat wij geen risico willen nemen met jullie en onze gezondheid houden wij deze keer geen fysieke ledenvergadering maar een schriftelijke stemming (zie bijgaand stembiljet).

De procedure is gelijk als bij een ledenvergadering.
De uitslag wordt bepaald door het aantal voor- en tegenstemmers.
Als de meerderheid van de leden VOOR stemt, gaan we tekenen en is de cao rond.
Als de meerderheid van de leden TEGEN stemt, betekent dit dat u ook aan moet geven dat je bereid bent om actie te voeren.
Volgens onze reglementen moet driekwart van de leden bereid zijn om actie te voeren. Wij betreuren dat we het niet op de gebruikelijke wijze kunnen doen.

Voor nu vragen we je bijgaand formulier in te vullen en uiterlijk 21 oktober 2020 in te leveren bij één van de leden van de onderhandelingsdelegatie, je collega’s Arie van Masbergen en John van Drenth (FNV Procesindustrie) en Bernard Freriks (CNV Vakmensen).

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Ook deze kan je kwijt bij bovengenoemde collega’s of ondergetekende.


Soraya Faez, CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl

Petra van ’t Hof, FNV Procesindustrie

Bijlagen:
onderhandelingsresultaat
antwoordformulier

Downloads