Al het nieuws

Petitie Coca-Cola groot succes

De bonden voelen zich gesterkt in de gekozen koers dankzij honderden steunbetuigingen vanaf de werkvloer. De coronacrisis houdt Nederland al wekenlang in zijn greep. Het virus heeft grote gevolgen voor iedereen in zowel hun privé als werksituatie. Dit is niet echt de tijd om actie te voeren.

Toch is de vakbondsactie waarbij Coca-Cola collega’s hun handtekening zetten om verslechteringsvoorstellen van tafel te krijgen, een groot succes. Heel veel collega’s deden mee. Een bijzondere prestatie in een moeilijke periode. FNV Voedingsindustrie en CNV Vakmensen leggen hieronder uit wat dit betekent en wat er nu gaat te gebeuren.  

Vakbondsverzet in tijden van corona
De onderhandelingen over de nieuwe CCEP cao liepen vast omdat Coca-Cola zijn verslechteringen niet in trok. FNV- en CNV-leden begonnen een handtekeningenactie om de versoberingsvoorstellen van tafel te krijgen. Deze werd in korte tijd getekend door veel van jullie collega’s. Ook tijdens de ‘intelligente lockdown’ maakten werknemers zich hard voor een goede cao. Zij tekenden door te mailen of door een digitale handtekening te zetten. 

Waardering
Intussen is CCEP open en draait productie, maar er is wel het nodige veranderd. Coca-Cola vraagt jullie om mee te bewegen en mee te denken. De directie spreekt ook regelmatig haar waardering uit voor jullie loyaliteit en inzet in deze bijzondere tijd.
Het is fijn om gewaardeerd te worden door je werkgever. Bonden hopen dat Coca-Cola deze woorden omzet in daden door de verslechteringen in te trekken zodat wij snel kunnen praten over een nieuwe cao. Zodra de maatregelen dit mogelijk maken natuurlijk.  

Vervolg
Normaal gesproken zouden wij de handtekeningen aan de directie hebben overhandigd met het verzoek te luisteren naar de wensen van de mensen. Dat is op dit moment onmogelijk. Maar wat er in het vat zit verzuurt niet. Wij houden je op de hoogte. Blijf in de tussentijd gezond en pas goed op elkaar.

Ook namens Mandy Peters en Iris van der Veen, bestuurders van FNV Voedingsindustrie,

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen
E.: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl of M.: 06 51 60 20 34