De onderhandelingen van start cao CCEP “Coca-Cola“ 2022

Op 8 maart zijn de onderhandelingen met Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) over een nieuwe cao van start gegaan. Het was een constructief gesprek in goede sfeer. Tijdens de onderhandelingen hebben wij de voorstellen van de FNV, CNV Vakmensen en CCEP met elkaar besproken. Daarna hebben we de nodige vragen beantwoord, vragen gesteld en toelichting gekregen en gegeven.

De punten waarover wij overeenstemming verwachten te krijgen zijn:

  • Looptijd 1 jaar.
  • RVU afspraak om eerder te kunnen stoppen voor zware beroepen. Op details nog verder in te vullen.
  • CCEP heeft intentie uitgesproken om – mits aan juiste randvoorwaarden wordt voldaan – opnieuw een aantal uitzendkrachten een CCEP dienstverband aan te bieden.
  • Vakbondscontributie en AWVN bijdrage zullen worden gecontinueerd.
  • WGA hiaat verzekering blijft voor rekening van CCEP.

Openstaande punten zijn;

Loon: er ligt nu een voorstel van CCEP voor een verhoging van de feitelijke salarissen met 2%. De vakbonden zullen in de komende gesprekken in onderhandeling gaan over dit bod. Vanzelfsprekend ligt dit ver onder jullie en ons streven.

P4P: CCEP heeft daarnaast nog wijziging van het pay4performance systeem voorgesteld. Wij hebben hierbij de nodige kritische kanttekeningen gemaakt en vragen over het draagvlak hiervoor gesteld. We hebben CCEP voorgesteld om de voorgestelde wijziging goed te overwegen en om hierover zelf – nu al – in gesprek te gaan met jullie.

80/90/100 regeling: Wij hebben aangegeven dat de huidige generatieregeling in onze optiek niet functioneert. De reden hiervan is dat er minimaal of geen gebruik van gemaakt wordt. Wij hebben voorgesteld om te komen tot een regeling waarbij je een aantal jaren voordat je met pensioen gaat 80% werkt, 90% loon ontvangt en je pensioen voor 100% blijft worden opgebouwd. Wij krijgen hierop de volgende ronde een reactie.

Hoe verder: In de komende gesprekken zijn er nog genoeg punten waarover we moeten onderhandelen, maar een begin is gemaakt. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte over de verdere vorderingen. De  volgende rondes staan gepland op dinsdag 22 maart en maandag 11 april 2022.


Met vriendelijke groet,

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 34
E r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Sanne Koevoets
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 28 86 65 78
E s.koevoets@cnvvakmensen.nl