Al het nieuws

De aanhouder wint: cao gesprek Coca-Cola hervat

Het heeft even geduurd, maar door jullie handtekeningen is het gelukt om de verslechteringen van tafel te krijgen. Daarom zijn we weer aan tafel gegaan. Het was een goed gesprek, alhoewel Coca-Cola toch nog met wat hobbels kwam. Alleen als Coca-Cola de volgende keer komt met een structurele loonsverhoging zonder verslechteringen in pay for performance, onderhandelen CNV Vakmensen en FNV verder. Coca-Cola denkt daar nu over na.

Goed gesprek
Coca-Cola heeft de verslechteringen van tafel gehaald. Alleen bleek tijdens het overleg, dat Coca-Cola de pay for performance in een eenmalig bedrag wil geven. Dan groei je niet meer in de schaal. CNV Vakmensen en FNV hebben gezegd: dat moet alsnog van tafel.

Coca-Cola biedt daarnaast een eenmalige uitkering van 850 Euro in 2020 en 750 Euro in 2021. Dat is dus 0% structureel.

CNV Vakmensen wil verder gezondere roosters. Coca-Cola zegt: in de drieploegendienst mag iedereen zijn ATV zelf indelen. Dus je hoeft maar 4 nachtdiensten achter elkaar. En als je ochtenddiensten het zwaarst vindt, maar 4 ochtenddiensten achter elkaar.

Ook voor een betere gezondheid: eerder met pensioen. CNV Vakmensen wil dat Coca-Cola iedereen 3 jaar voor AOW 60000 Euro betaalt om eerder met pensioen te kunnen. Dat staat in het pensioenakkoord waar vakbonden voor gestreden hebben. Coca-Cola moet hier nog op reageren.

Werkzekerheid
CNV Vakmensen wil werkzekerheid voor iedereen, voor vast en voor flex. Coca-Cola zegt dat ze al veel uitzendkrachten een vaste baan hebben gegeven, maar CNV Vakmensen wil nog meer vaste banen.

loon
Op 21 september praten we verder. CNV Vakmensen en FNV hebben al een bod neergelegd van 3,25 % per 1 januari 2020 en 3,25% per 1 januari 2021. Verder praten doen we op 21 september alleen, als Coca-Cola ook een structurele loonsverhoging wil, en de pay for performance verhoging gewoon blijft toekennen.

Wil je er op 21 september bij zijn?
CNV Vakmensen zoekt nog een CNV-lid om met mij mee te gaan. Neem contact op met Roel van Riezen.

Roel van Riezen
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
06 51 60 20 34