Stand van zaken bij CêlaVíta

Evaluatie Rooster en Studiegroep.

Op woensdag 28 september 2022 is CNV Vakmensen bij gesproken over de stand van zaken in de roosterpilot. Ons is verteld dat de werknemers de nieuwe roosters als zwaar ervaren. Met name geldt dat voor de wissel van de woensdagnacht naar de donderdagochtend en dragen de roosters niet bij aan een goed weekend-gevoel. Verder kwamen er ook enkele problemen met de overschrijding van de arbeidstijdenwet aan de orde. Dit kan ook aan de orde zijn als er bijvoorbeeld een OR-vergadering wordt bijgewoond, tussen twee nachtdiensten.

CNV Vakmensen heeft daarom aangegeven dat dit lijkt te duiden op een bezettingsprobleem dat ook door CêlaVíta serieus zal worden bekeken.

De oplossing voor de geconstateerde problemen is een aangepast rooster met weer een week van 5 nachtdiensten en een semi-terug-roterend rooster resulterend in een langer weekend. Ook de “lengte” van het weekend is in het aangepaste rooster gelijkmatiger.

Met ingang van 1 september 2022 is er een nieuwe Arbodienst (AON) begonnen. Een speerpunt van deze Arbodienst zal zijn om te sturen op een gezondere leefstijl.

Verder is er gesproken over een studiegroep die de cao gaat onderzoeken op verschillen in arbeidsvoorwaarden voor de diverse groepen binnen CêlaVíta. Doelstelling is om te proberen om de verschillen te verkleinen omdat het onwenselijk is dat er te grote verschillen zijn zowel qua aantal als qua uitkomst/niveau.

Bij de directie waren er (vrijwel) geen reacties binnengekomen over de voorgestelde roosterveranderingen. Mocht je toch iets belangrijks kwijt willen maar dat niet rechtstreeks bij de werkgever neerleggen, dan kan je dat mailen aan w.kampen@cnvvakmensen.nl.

Mede namens de werkgroep (Berry Dekker, Jan-Willem van Boven en Jan Zandbergen).

Wietze Kampen,
Bestuurder CNV Vakmensen 
M 06-51 20 30 04
E   w.kampen@cnvvakmensen.nl