CêlaVíta krijgt nieuwe Arbodienst

De spelregels veranderen. Bonden houden de vingers aan de pols

Beste leden werkzaam bij CêlaVíta,
Door samenwerking van jouw werkgever met de nieuwe arbodienst PWEC / Regiopoort veranderen de procedures tot aanmelding. CêlaVíta wil met het nieuwe beleid een positieve impuls geven aan het duurzaam inzetbaar houden van de medewerker en vooral het frequent en het korte ziekteverzuim aanmerkelijk terugbrengen. Je werkgever geeft aan hiervan behoorlijk last te hebben.

Introductiefilmpjes
Ter introductie hebben de werknemers bij CêlaVíta daarom twee introductiefilmpjes te zien gekregen, die enige ongerustheid teweeg hebben gebracht. De onrust betreft voornamelijk of er bij ziekte wel (direct) wordt doorbetaald en/of iedereen, ook diegenen die minder goed kunnen omgaan met moderne communicatiemiddelen als smartphone en e-mail, nog wel gemakkelijk een ziekmelding kunnen doen. De vrees is dat er te hoge drempels voor deze laatste groep medewerkers wordt opgeworpen.

Vragen van leden
CNV Vakmensen heeft namens gealarmeerde leden daarom hierover vragen gesteld aan de afdeling personeelszaken. Personeelszaken heeft aangegeven, dat het nieuwe beleid past bij de digitale transitie die “McCain-breed” wordt uitgerold. Ons is verzekerd dat arbeidsongeschikte werknemers bij CêlaVíta conform de cao op tijd en zonder vertraging zullen worden uitbetaald. De werknemers zullen wel in tegenstelling tot het verleden gebeld worden door een casemanager. Dat is een medewerker van de arbodienst die een inschatting maakt of de “ziekmelding” ook echt Arbo-gerelateerd is. Verder zal de procedure voor het melden van arbeidsongeschiktheid laagdrempelig blijven.

Houd ons op de hoogte
Wij als bonden vinden dat de werkwijze en communicatie te veel lijkt uit te gaan van de mogelijke kwader trouw van de medewerker. Echter handelt CêlaVíta (op dit moment) daarmee niet in strijd met de cao. Ook met de indruk, dat jullie werkgever niet het achterste van zijn tong laat zien kunnen we niet veel, anders dan de ontwikkelingen nauwgezet te volgen. Wij hopen dat de wijzigingen het gewenste positieve effect hebben, maar willen jullie wel vragen ons op de hoogte te houden van opvallende gebeurtenissen.

Vertrouwende jullie hiermede geïnformeerd te hebben, mede namens kaderlid Henk van het Ende, tekent,

Wieze Kampen
CNV Vakmensen
w.kampen@cnvvakmensen.nl

Bijlage: Het Gezamenlijke pamflet

Downloads