Al het nieuws

Nieuw bod Cargill: CNV adviseert positief erover

Cargill heeft vanavond contact gezocht met CNV om een nieuw bod te doen. CNV is hier positief over, collega-vakbond FNV adviseert ook positief. Morgen om 9 uur is er een digitale actievergadering waarop we het bod in stemming brengen.

Eis van de bonden ten aanzien van het sociaal plan is ingewilligd!!
De eis van de bonden in het ultimatum om het sociaal plan met drie jaar te verlengen is ingewilligd door Cargill. Dat betekent dat daar geen actie meer voor gevoerd hoeft te worden. Dat betekent ook dat een geluid dat veel van jullie hebben meegegeven, namelijk dat het sociaal plan verlengen met drie jaar zeer belangrijk is, is ingewilligd.

Bod op loon voor derde keer na verzending ultimatum verhoogd
Cargill heeft een bod uitgebracht van twee keer drie procent voor een cao van twee jaar en dus van zes procent in totaal. Hiermee biedt Cargill een percentage dat volgens veel van onze leden die mee hebben gedaan aan de peiling die we gisteren en vandaag (21-1) deden acceptabel is.

Analyse CNV
CNV vindt dit bod verdedigbaar. Hiermee komen we op een niveau uit qua loon dat acceptabel is en qua sociaal plan zijn onze eisen simpelweg ingewilligd. Medewerkers kunnen in onze optiek met opgeheven hoofd (weer) aan het werk gaan als ze dit resultaat zouden accepteren. Het volledige bod, met overigens ook goede afspraken over een ouderenregeling en geboorteverlof, vind je in de bijlage.

Morgenochtend stemming
Morgenochtend om negen uur bespreken we het bod in een digitale vergadering met de leden van collega-vakbond FNV. Afhankelijk van de reactie onder de aanwezigen zullen we het bod ter vergadering in stemming brengen, danwel als er geen duidelijke stemming overheerst nog een schriftelijke raadpleging doen. Wij moeten Cargill namelijk in ieder geval morgen voor 11 uur laten weten of we de acties definitief beëindigen. Deelnemen aan de vergadering kan via deze link

Vragen/opmerkingen
CNV wil jullie bedanken voor jullie grote betrokkenheid de afgelopen week en heeft respect voor ieders inzet. Jullie openhartigheid in onze ledenpeiling heeft naar onze overtuiging erg geholpen in het proces om tot een voor iedereen zo aanvaardbar mogelijke oplossing te komen. Voor vragen of opmerkingen neem gerust contact op met Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl en 06-20471892.

Downloads