Meedenken voorstellen cao Cargill

Op 1 augustus loopt jullie cao af. In juni zullen we beginnen met de onderhandelingen. Daarom ontvangen de leden van CNV Vakmensen binnenkort een enquête om input te geven voor onze inzet aan de cao tafel.

Wat is onze inzet bij de nieuwe cao?

Vorig jaar is er veel strijd ontstaan tussen Cargill en de FNV over de APC. Deze strijd is beslecht. Er is vorig jaar een APC afgesproken met een plafond van 5%. Daarnaast is er vorig jaar ook 100 euro per medewerker afgesproken.

Onze leden bepalen samen de inzet van CNV Vakmensen voor de volgende cao. Wij zijn een vakbond voor iedereen. In de cao maken we afspraken voor jong en oud, man en vrouw, productie en management. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen input leveren. Begin mei ontvangen jullie een enquête, deze kan ook ingevuld worden door niet leden. Ook kan iedereen op de cao-pagina (nu al) ideeën plaatsen voor de nieuwe cao. Ga naar jouw cao-pagina

Natuurlijk willen we graag een hoger loon. Maar willen we een loonafspraak in procenten of centen of allebei? Bij een afspraak in centen krijgen alle loonschalen precies hetzelfde bedrag, bij een afspraak procenten is dat bedrag voor hogere lonen hoger dan voor de lage lonen.

Vinden jullie dat schoonmaak, catering en andere collega’s ook onder de cao Cargill zouden moeten vallen? Waardoor iedereen gelijk is en dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt.

Welke andere afspraken kunnen wij maken om het werken bij Cargill nog aantrekkelijker te maken? We horen graag jouw ideeën.

Jouw betrokkenheid bij de cao Cargill

Als lid ben je betrokken bij de cao door input te leveren voor onze voorstellen. Mee te praten en te reageren tijdens de onderhandelingen door te reageren en natuurlijk stem je ook na de onderhandelingen voor of tegen een akkoord en bepalen de leden of wij de cao tekenen.

Als je nog actiever betrokken wil zijn, kun je ook samen met andere CNV kaderleden in de cao commissie. Daarin bespreken we hoe het in de praktijk gaat op verschillende plants van Cargill. Ook bepalen we samen de strategie tijdens de onderhandelingen.

Onze kaderleden zijn niet alleen actief bij de cao onderhandelingen maar ook bij het kwartaaloverleg tussen vakbonden en Cargill, en bij het pensioenoverleg.

Als je interesse hebt om bij het overleg tussen vakbonden en Cargill aanwezig te zijn, dan kunnen we bespreken of het kaderlidmaatschap misschien iets voor jou is.

Nieuwe vakbondsbestuurder

Jullie werden als CNV leden afgelopen jaren vertegenwoordigd door vakbondsbestuurder Michiel Wallaard. Aan de cao tafel zal ik de taken van Michiel overnemen en de leden van CNV Vakmensen vertegenwoordigen bij Cargill.

Mijn naam is Mirjam van Leussen, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen. Je kunt altijd contact met mij opnemen als je een vraag hebt over de cao, jouw arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden.

Op dit moment ben ik als vakbondsbestuurder actief in de sector Industrie, Handel en Vervoer. Ik maak graag kennis met CNV leden. Als jij mij meer wil vertellen over je werk, wat je vindt van de cao Cargill, kom ik graag met je in contact!

Mijn contactgegevens staan onderaan deze nieuwsbrief. Mail, bel of app mij gerust.


Mirjam van Leussen
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

M. 0628866597
E. m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

 

Wil je reageren of heb je een vraag aan Mirjam? Stel hem hier..

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error