Al het nieuws

Korte Nieuwsflits Acties Cargill Dag 1

Helaas is het zover gekomen dat acties bij Cargill gestart zijn. Helaas, omdat CNV van mening is dat Cargill met een redelijk bod acties had kunnen voorkomen. We hopen dat hier gauw verandering in komt maar constateren ook nuchter dat we zonder acties niet tot een verbetering komen.
Stand van zaken
In Amsterdam, Rotterdam, Bergen Op Zoom, Amsterdam en Sas Van Gent wordt afgebouwd. In Amsterdam wordt daarnaast ook al gestaakt en in de andere vestigingen verwachten we dat vanaf morgenochtend (19-1) gestaakt wordt indien Cargill niet beweegt. We hebben op het moment van schrijven (18-1 om 23:00) geen hernieuwd bod ontvangen van Cargill ten opzichte van de 4% voor 18 maanden die gisteren is geboden en die onder ons mandaat lag om de acties alsnog op te schorten (4% op jaarbasis).

De signalen vandaag om dat alsnog wel te doen wogen niet op tegen de signalen die we kregen om door te zetten op basis van ons met de leden vorige week na een actievergadering vastgestelde ultimatum. Ik wil daarbij als jullie vakbondsbestuurder iedereen bedanken die een reactie heeft gegeven. En jullie oproepen om samen tot een goed eindresultaat te komen. Wij zijn als CNV aanwezig morgen op de momenten dat onze leden moeten opkomen om stakers te registreren.

Let op !
Als je meedoet met de staking, vergeet dan niet het naar je per post verzonden formulier mee te nemen.  We nemen dan een foto van dat formulier om je te registreren als staker om te voorkomen dat we onnodig contact bevorderen. We zijn ons namelijk zeer bewust van de Covid-situatie. Let dan ook op het handhaven van alle RIVM (en Cargill-)-richtlijnen morgen.

Laten we gaan voor een snel resultaat maar ook de kracht opbrengen om dit morgen - eigenlijk de eerste echte stakingsdag - vol te houden met elkaar. Ik ga met jullie dagelijks in de avond een bericht delen over de laatste stand van zaken. Succes gewenst! En sterkte!

Vragen/opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen - ook kritische zijn altijd welkom - weten jullie me te vinden via 06-20471892 of m.wallaard@cnvvakmensen.nl