Fluitconcert voor Cargill op Schiphol

Na een week lang non stop staken, hebben we vandaag actie gevoerd bij het hoofdkantoor van Cargill op Schiphol. Als de directie doof en blind lijkt voor hun stakende werknemers, is het blijkbaar nodig dat wij bij hen op de stoep komen staan.

Fluitconcert

Stakers uit het hele land kwamen vandaag samen op Schiphol. Samen hebben jullie een krachtig signaal afgegeven. We waren goed zichtbaar op Schiphol, het is niemand op het hoofdkantoor ontgaan dat hun collega’s in staking zijn.

Na een fluitconcert voor de directie van Cargill, kwam de werkgeversdelegatie naar buiten. De stakers hebben hen een boodschappenmand aangeboden met Cargill producten. Hoewel de prijzen van Cargill producten en de winst van Cargill is gestegen, weigert Cargill om versoberingen op de cao en sociaal plan van tafel te halen.

Schone Schijn

De directie gaf aan dat ze bereid zijn om met vakbonden te praten. Maar praten heeft voor ons pas zin als Cargill ook bereid is om een beter bod op tafel te leggen. Als de top van Cargill in Amerika denkt ze de aandelen kunnen laten stijgen, door in Nederland kosten te besparen over de rug van hun werknemers in de fabrieken hebben ze het mis!

Hogere stakingsuitkering

Stakers op Schiphol hebben duidelijk aangegeven dat ze zich nog niet gewonnen geven. Na 7 dagen is de staking bij Cargill nog niet gebroken. Cargill doet verwoede pogingen om zoveel mogelijk besmet werk op te laten pakken door werkwilligen. Maar de meeste collega’s blijven gelukkig solidair. Daarvoor hebben wij groot respect! Komende dagen zal onze strijd voor een goede cao en beter loonbod daarom doorgaan.

Als je als CNV lid 5 dagen gestaakt hebt, gaat de stakingsuitkering omhoog. Vanaf de 6e stakingsdag is de stakingsuitkering 100 euro netto per dag.

Staken doet niemand voor de lol en het is triest dat Cargill nog steeds niet over de brug komt. Dit betekent dat we een lange adem moet hebben. Maar wij zullen niet akkoord gaan met verslechtering van de cao. Werknemers onder de Cargill cao, hebben vakbondsmacht en die zullen we niet zomaar opgeven.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, mail of bel mij gerust. Andersom houden wij jullie natuurlijk ook op de hoogte als er ontwikkelingen zijn.

 

Mede namens het actiecomité

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

0628866597

m.vanleussen@cnvvakmensen.nl 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error