Einbod Cargill afgewezen

De leden van het CNV hebben met een ruime meerderheid het eindbod van Cargill afgewezen daar waar het gaat om de cao en het sociaal plan.
Uitslag
Ongeveer 50% van de CNV-leden heeft zijn stem uitgebracht voor onze democratische ledenraadpleging. Daarvan heeft 83% het eindbod afgewezen en 17% voorgestemd. Aangezien Cargill een eindbod heeft gedaan dat niet voldeed aan de eisen van (de meerderheid van) onze stemmende leden, zijn we uitonderhandeld. Met respect voor de positie die door de voorstanders is ingenomen, hebben de meeste van onze leden hebben aangegeven dat met name het loonbod, omgerekend fors onder de 3% loonstijging die vorig jaar is uitgekeerd, namelijk op jaarbasis (12/18 x 3,5%) 2,37%, te laag is.

Het blijft voor hen erg teleurstellend dat het nog altijd uitstekend presterende Cargill tijdens de onderhandelingen ons faire bod van 3,5% voor een jaar (nogmaals, niks bijzonders!) heeft afgewezen. Dat betekent dat we - helaas ! - moeten gaan nadenken over acties. Om daartoe over te gaan onder de vlag van het CNV zijn we statutair verplicht om een zogeheten driekwartsvergadering uit te roepen. Dat betekent dat 75% van de op die vergadering aanwezige leden VOOR actie moet stemmen. Bij de vergadering is onze kadergroep aanwezig maar ieder ander lid mag ook meedoen en meestemmen.

Wij willen die vergadering houden op 14 januari om 19 uur. Als je wil deelnemen mail je bestuurder Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl of stuur een appje via 06-20471892 dan krijg je de vergaderlink! Alles moet helaas digitaal

Eisen
Wij willen bij Cargill de eis neerleggen van een cao van 4% voor een jaar, invoering van de Regeling Vervroegd Uittreden en een verlengs sociaal plan voor drie jaar. Op de vergadering ligt voor of jullie, onze leden, deze eis willen overnemen.

Corona
We kunnen er niet omheen dat we ondanks dat Cargill weinig merkt van de crisis - in financieel opzicht - in bijzondere tijden leven. CNV wil dan ook benadrukken dat als we overgaan tot acties we zéér strikt ons zullen houden aan de RIVM-voorschriften. Het zullen dan ook - als het onverhoopt doorgaat - totaal andere acties zijn dan wat men gewend is met maximale contactbeperking, zodat je in feite nog minder met elkaar in contact bent dan op een werkdag, maar het is niet anders.

Vragen/opmerking
Vragen of opmerkingen over deze info ? Neem gerust contact op met je bestuurder Michiel Wallaard via 06-20471892 en m.wallaard@cnvvakmensen.nl