CNV doet tegenvoorstel aan Cargill

De afgelopen twee weken is er veel gereageerd door onze leden over de vervolgstap die CNV zou moeten zetten na het voorstel van Cargill. Overwegend was de uitkomst dat op dit moment in de tijd jullie de voorkeur geven aan het doen van een tegenvoorstel.

Inhoud tegenvoorstel
Het tegenvoorstel van CNV is 5% per 1 augustus van dit jaar en 100 Euro structureel voor een 1-jarige cao (jullie hebben duidelijk een voorkeur voor een korte cao aangegeven). Daarmee kom je ongeveer op onze oorspronkelijke inzet toen we aan dit cao-traject begonnen voor een cao van een jaar: 8%. Het is een voorstel dat vrij ver ligt van wat Cargill tot nu toe heeft geboden: 5% op jaarbasis voor een 2-jarige cao (met in het eerste jaar 6%). We weten niet hoe Cargill hierop gaat reageren maar hopen hiermee een poging te doen om het overleg weer op gang te brengen. Vanzelfsprekend hebben we erop aangedrongen dat ook collega-vakbond FNV wordt uitgenodigd. Tot slot hebben we aangegeven dat we de door Cargill voorgestelde resultaatbeloning niet zien zitten in een cao van een jaar. Wel staan we open voor een studie-afspraak gebaseerd op een winstdeling die voor iedere cao-medewerker hetzelfde is, we willen geen verschillen tussen de plants en we willen ook puur financiële targets die niet te manipuleren zijn. 

Vervolg
We gaan de komende tijd zien of en hoe Cargill hierop gaat reageren. Wij focussen ons intussen op een goed resultaat en gaan ervoor om gezamenlijk (beiden bonden en Cargill) in overleg de eindstreep te halen. Heb je vragen of opmerkingen ? Neem gerust contact op met je bestuurder Michiel Wallaard via 06-20471892 of m.wallaard@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error