Actie op hoofdkantoor Cargill Schiphol vrijdag 13 oktober

Morgen is het een week geleden dat ons ultimatum aan Cargill afliep. We spreken grote waardering uit voor het doorzettingsvermogen en de motivatie van onze leden om actie te voeren voor een goede cao. Sinds 5 oktober 23.00 uur is er gestaakt voor onbepaalde tijd.

De stakingen gaan nog steeds door. In Bergen Op Zoom, Sas van Gent, Botlek en Amsterdam Deventer ligt productie nagenoeg stil. Sinds maandag zijn er ongeveer 180 vakbondsleden van FNV en CNV in staking. Daarnaast zijn er nog steeds leden die aan het werk zijn in het kader van veiligheid en de minimale bezetting die nodig is bij stilstand van de productie.

Ook vanuit Banding werknemers krijgen de actievoerders steun, omdat zij inzien dat het afsluiten van een goede cao ook belangrijk is voor hun arbeidsvoorwaarden. Verslechtering en versobering van de cao zal ook gevolgen hebben voor hun arbeidsvoorwaarden.

Starre houding van Cargill

Cargill lijkt doof voor de staking. Ze blijven hun bod met versobering van de cao en het sociaal plan verdedigen in hun interne communicatie. Als de agenda van Cargill is dat de arbeidsvoorwaarden van cao personeel en banding personeel versoberd moeten worden, oftewel moeten zakken naar het gemiddelde in de industrie, dan snappen we waarom zij de vakbondsmacht willen breken.

Actie bij Hoofdkantoor Schiphol

De directie van Cargill lijkt nog steeds doof en blind voor hun stakende werknemers. Daarom gaan wij op vrijdag 13 oktober naar het hoofdkantoor van Cargill in Schiphol om daar actie te voeren. Hiermee willen wij een zeer krachtig signaal afgeven dat Cargill onze eisen inwilligt of met een beter bod komt.

Vertrektijden en locaties vakbondsbussen naar Schiphol

Stakers van CNV en FNV kunnen op onderstaande tijden en locaties op de bus naar Schiphol stappen. Let op je dient minimaal halfuur voor de vertrektijd aanwezig te zijn. Hieronder de vertrektijden van de bussen.

Vestiging Cargill Bergen Op Zoom: 

Vertrek naar het hoofdkantoor Cargill Schiphol 10.15 uur

Adres: vertrek en terugkeer: Sportcentrum De Karmel, Karmel 4, 4613 BT Bergen op Zoom

Vestiging Cargill Botlek: 

Vertrek naar het hoofdkantoor: 11.30 uur

Adres vertrek en terugkeer: Welplaatweg 34, 3197 KS te Botlek Rotterdam

Vestiging Cargill Amsterdam Multiseed: 

Vertrek naar het hoofdkantoor: 12.00 uur

Adres vertrek en terugkeer: Oceanenweg, 1047 BA Amsterdam


Ledenbijeenkomst met de aanwezige actievoerders.

Van 13.45-14.15 uur zullen we met de aanwezige actievoerders de vervolgacties bespreken. Uiteraard worden jullie via nieuwsbrief over de uitkomst geïnformeerd.

Organisatorische aandachtspunten

  • De actie start om 12.30 tot 14.30 uur op de openbaar ruimte bij het hoofdkantoor. Vergunningen ed. zijn geregeld.
  • Leden die meekomen kunnen zich ook bij het hoofdkantoor als staker laten registreren.
  • Er staan lunchpakketjes, koffie ed. klaar.
  • Let op, als je met eigen vervoer komt, houd er rekening mee dat de parkeertarieven zijn erg duur zijn.
  • We zullen directie Cargill Nederland en hoofdonderhandelaars van Cargill vooraf laten weten dat zij op bepaalde tijdstip verwacht worden zodat wij hun een boodschappenmand aanbieden met producten van het bedrijf als symbool voor de gestegen prijzen.
  • We verwachten van iedereen zich netjes aan de regels houdt waardoor de actie gemoedelijk plaats vinden. Actie is in de openbaar ruimte op Schiphol waardoor ook veiligheidsvoorschriften gelden.

 

Voor de stakers die morgen naar Schiphol komen, tot morgen!

Zoals jullie weten, ik ben bereikbaar als je vragen of opmerkingen hebt

 

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

0628866597
m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error