Uitnodiging digitale ledenvergaderingen

Op maandag 12 april hebben de vakbonden CNV Vakmensen en FNV overleg gehad met jullie werkgever over de nieuwe cao Bunge Loders Croklaan. Tijdens dit overleg heeft de directie gereageerd op de voorstellen van de vakbonden en haar eigen voorstellen toegelicht. Wij hebben geconcludeerd dat onze standpunten dusdanig ver uit elkaar liggen dat wij terug moeten naar onze leden. De vakbonden zullen op 12 mei een tweetal digitale ledenbijeenkomsten organiseren. Lees hieronder verder hoe je je kunt aanmelden.

Reactie werkgever op voorstellen vakbonden
Tijdens het overleg was het de beurt aan jullie werkgever om te reageren op de voorstellen die de vakbonden hebben gedaan tijdens het vorige overleg. Wij hebben een uitgebreide reactie gekregen maar de conclusie die wij kunnen trekken is dat er maar op twee punten redelijk positief is gereageerd. Jullie werkgever staat positief tegenover de RVU-regeling maar deze wordt wel gekoppeld aan het totaalpakket van de gemaakte afspraken. Verder wil de directie akkoord gaan met het voorstel om de regeling met betrekking tot de AWVN-bijdrage te continueren. Onze andere voorstellen zijn afgewezen dan wel zo aangepast dat het niet meer overeenkomt met wat wij voor ogen hadden. 

Voorstellen werkgever
De directie heeft zelf ook een aantal voorstellen gedaan en heeft deze toegelicht. Deze is als bijlage bijgesloten.

Digitale ledenbijenkomsten
Wij hebben aangegeven dat het ons vervreemdt dat de directie bijna al onze voorstellen afwijst en zelf enkel met een aantal voorstellen komt dat tot verslechtering van de huidige arbeidsvoorwaarden zal leiden. Om deze reden zijn wij niet inhoudelijk ingegaan op die voorstellen maar hebben wij aangegeven dat wij terug zullen gaan naar onze leden. Wij hebben een bepaald mandaat gekregen en de voorstellen van jullie werkgever liggen daar nu te ver van verwijderd om met elkaar te kunnen onderhandelen. In verband met de corona-maatregelen zullen wij digitale ledenbijeenkomsten organiseren. 

Datum: 12 mei 2021
Tijd: 10.00 en 16.00 uur

Meld voor een bij deze bijeenkomsten door een e-mail te sturen naar
s.faez@cnvvakmensen.nl. Geef in je mail aan op welke van de twee tijdstippen je zal deelnemen.

 
Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl

Downloads