Stroef CAO Overleg Aviko, derde ronde

Het derde cao-overleg met Aviko is stroef verlopen. De sfeer is goed, maar het overleg verloopt stroperig en stroef en duurt te lang volgens vakbonden.

Loonsverhoging

De vakbonden CNV en FNV hebben nogmaals duidelijk gemaakt dat een goede loonsverhoging echt de eerste prioriteit is en dat de werknemers echt iets verwachten op 1 januari 2023. De werknemers zijn aan zet. Hetgeen Aviko vooralsnog heeft aangeboden is echt onder de maat.
Aviko, na en schorsing, heeft aangegeven het signaal van bonden gehoord te hebben en zal op 7 december aanstaande met een loonbod komen. Dan zien we of we verder kunnen praten en overleggen.

Andere punten

Verder is gesproken over aanpassing van de RVU-regeling, inhoudelijk over het invoeren van een generatie-pact regeling (doelgroep: de financiële voorwaarden)

Erop of eronder

Het wordt echt wel spannend bij Aviko, die in de optiek van CNV te veel blijft hangen in de sfeer van tijdens corona toen het wel veel minder ging met Aviko. Maar Aviko wil groeien en heeft een gloednieuwe frietfabriek in België geopend. Dus alle reden om werknemers ook goed te belonen.

Wat vind jij ervan?

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen:  

Cao Aviko | CNV Vakmensen

Maak je collega lid van CNV Vakmensen

Het is de tijd dat werknemers meer invloed krijgen, maar dan moeten er meer werknemers lid worden! Op dit moment is een zeer aantrekkelijk aanbond om lid te worden maar ook voor jou om iemand lid te maken! Het nieuwe lid betaalt voor de eerste 6 maanden totaal maar €20,23 en jij krijgt als aanbrenger een waardebon van €20,00!

Sluit je aan | CNV Vakmensen

We houden je op de hoogte.


Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1997
E p.deridder@cnvvakmensen.nl

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error