Eindbod Avebe en ledenvergaderingen

Vandaag ontvingen wij van jullie werkgever het eindbod voor de nieuwe cao Avebe. In dit schrijven ontvangen jullie een uitnodiging om tijdens een ledenvergadering met elkaar te spreken en te stemmen over het eindbod.

Als CNV delegatie hebben we een aantal wensen geformuleerd in de voorstellenbrief, wensen die voortkwamen uit de ledenvergaderingen. Onderhandelen is vervolgens een kwestie van geven en nemen. Zowel de werkgever als de vakbonden proberen zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke wensenlijstje uit te komen. Wanneer dit goed lukt spreekt men van een akkoord of een onderhandelingsresultaat. Als de onderhandelingen vastlopen dan rest werkgever alleen nog het uitbrengen van een eindbod. 

Het oordeel van de CNV delegatie
Als onderhandelingsdelegatie vinden wij hetgeen nu ter stemming ligt onvoldoende. Hoewel we zien dat er op bepaalde onderwerpen mooie stappen zijn gezet vinden wij het totaalpakket onvoldoende. Met name op het gebied van de loonontwikkeling vinden wij dat er een extra stap gezet zou moeten worden, in structureel loon, door Avebe. Dat is te meer belangrijk nu de inflatie historisch hoog is, terwijl de resultaten van Avebe fantastisch zijn. We vinden daarom dat er iets beters op tafel moeten komen dan er nu ligt en kunnen daarom nu niet spreken van een onderhandelingsresultaat. 

De leden bepalen
Uiteindelijk is het aan de leden om te bepalen of hetgeen nu voor ligt voldoende is. Daarom nodigen we je graag uit om aan te sluiten bij de ledenvergadering, samen met ons het gesprek te voeren en uiteindelijk te stemmen over het eindbod van de werkgever.

Ledenvergadering CNV Vakmensen
Datum: Dinsdag 20 december
Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Hotel Parkzicht Veendam

Erik en ik rekenen op jullie komst en input voor dit belangrijke gesprek. Graag tot dan!

Online cao-traject

Op de cao-pagina kun je het hele traject volgen, je vragen stellen en reageren op de deze nieuwsbiref of op de onderhandelingen. Ga hier direct naar de cao-pagina

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
06-18711343
a.williams@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error