Een nieuwe cao voor werknemers bij Avebe?

Om een goede cao voor de werknemers bij Avebe te kunnen maken is de mening van werknemers belangrijk. Als lid van CNV Vakmensen kunt u die invloed hebben.
Een nieuwe cao voor werknemers bij Avebe?
Normaliter hebben we als voorbereiding op de cao-onderhandeling een ledenvergadering. In die ledenvergadering bespreken we de voorstellen die we aan de directie sturen. De voorstellen worden ook gemaakt nadat we geïnventariseerd hebben wat er speelt.

Dit jaar moet het helaas anders. We kunnen niet bij elkaar komen. Toch moeten er voorstellen komen. Daarom krijgt u deze nieuwsbrief, een mengeling tussen concrete voorstellen en een aantal vragen die we normaal in de ledenvergadering zouden bespreken.

Om goede voorstellen te maken, is de mening van onze leden belangrijk. Wilt u dus wat tijd nemen om de concept-voorstellen en de vragen te bekijken en te beantwoorden. Klik dan voor vrijdag 20 november 2020 op onderstaande link

<<<De enquête van de concept-voorstellen Avebe>>>

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door.
Om je stem toch uit te brengen ga dan naar: https://bit.ly/3ni5HZ4

Mocht u vragen hebben, reageer het liefst per mail j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl maar bellen kan natuurlijk ook (06-51602022).

De week daarna sturen we de voorstellen op als definitieve inzet van CNV vakmensen voor een nieuwe cao.
Een eerste verkennend gesprek met daarin een gesprek met de directie over de huidige stand van zaken is al geweest. Dat was ook digitaal. We hopen de echte onderhandelingen wel fysiek te kunnen doen.

OR-verkiezingen
Volgende week zijn er OR-verkiezingen. Erik Braam is de kandidaat voor CNV vakmensen. Ons advies is dus om uw stem op hem uit te brengen. In de bijlages treft u wat extra informatie.

Vertegenwoordiger personeel in gesprek bij onderhandelingen
Bij de onderhandelingen en de gesprekken met de directie wordt de onderhandelaar meestal bijgestaan door CNV-leden vanuit het bedrijf. De laatste jaren waren dat Geert Boekema en William Mast.

Geert heeft aangegeven hiermee te moeten stoppen. We zijn dus op zoek naar nieuwe mensen die, namens de CNV-leden, bij de onderhandelingen hun kennis van het bedrijf willen inzetten om tot een goede cao te komen. Je hoeft niet zelf te onderhandelen, dat doet de bestuurder van CNV Vakmensen. Maar je luistert wel mee en tijdens schorsingen praat je mee over de voorstellen die vanuit het personeel richting directie gaan.

Een belangrijke bijdrage voor goede arbeidsvoorwaarden en een ondersteuning voor de bestuurder. Wil jij die rol een poosje vervullen laat mij dat dan weten.

CNV Vakmensen
Jan Kampherbeek, bestuurder
E j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl
M 06-51602022

Downloads