Veiligheidscampagne Zeevisserij

Voorlichtingsmateriaal nodig voor de Veiligheidscampagne: "Weet waar je staat". Heb je foto's waar jezelf of één van je collega's aan het werk bent, dan zouden we die graag willen gebruiken!

Geacht CNV-lid,

Momenteel is de sector Zeevisserij samen met andere maritieme sectoren (o.a. Koopvaardij, Natte Waterbouw etc.) bezig met het optuigen van een veiligheidscampagne "Weet waar je staat". De campagne gaat over het dragen van het reddingsvest en een veilige werkplek aan boord. 

voorlichtingsmateriaal
Een van de onderdelen die voor de campagne opgezet wordt is een website waarin voorlichtingsmateriaal wordt opgenomen. Bedoeling is dat de website, folders en ander voorlichtingsmateriaal worden voorzien van afbeeldingen, zodat de individuele sectoren zich kunnen herkennen. Graag hebben we daarom foto’s van werkende vissers. De afbeeldingen moeten rechtenvrij zijn en de foto's moeten een "veilige uitstraling hebben". Dat betekent dus dat de zichtbare personen de benodigde veiligheidsmiddelen gebruiken waar dat is vereist. Als je over foto's beschikt zou ik die graag van je willen ontvangen om te mogen publiceren.

webinar
Daarnaast is het de bedoeling dat binnen dit project een webinar wordt opgenomen rond het thema veiligheid. Het webinar zal specifiek voor de visserij opgenomen worden met als doelgroep de leidinggevenden en de walorganisatie. Het is de bedoeling dat zowel voorstanders, maar ook twijfelaars en critici met betrekking tot veiligheid, de regelgeving en het dragen van een reddingsvest aan bod komen.

meedoen of foto's opsturen?
Lijkt het je leuk om een bijdrage aan dit webinar te leveren dan mag je dat bij mij kenbaar maken via w.kampen@cnvvakmensen.nl.  Graag hoor ik dan van jou welke functie je bekleedt en hoe jouw visie is op veiligheid. Ben je kritisch, ben je enthousiast, heb je twijfels, of een andere duidelijke mening laat het me weten en motiveer waarom je dat zo vindt. Ik zal je naam dan doorgeven aan de organisatie van het webinar en het zou maar zo kunnen dat je een uitnodiging ontvangt. De planning is het webinar te organiseren rond januari 2022.

De campagne zal op 16 november gelanceerd worden met de website. Mocht je een bijdrage hebben dan zou het fijn zijn deze enige tijd vóór die datum in bezit te heben.

Ik hoop mooie bijdragen van jullie te mogen ontvangen.

Vriendelijke Groeten, mede namens Gert Koster.


Wietze Kampen                                                                 Gert Koster
Bestuurder                                                                         Vakbondsconsulent
CNV Vakmensen                                                                 CNV Vakmensen