Stand van zaken cao-overleg Darling Ingredients

Na de ledenvergaderingen in Vuren, Son en Burgum, zijn de cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao Darling Ingredients gestart. In deze nieuwsbrief de stand van zaken.

In april hebben we tijdens de ledenvergaderingen in Son, Burgum en Vuren, de informatie opgehaald voor de voorstellenbrieven aan jullie werkgever. Tijdens het eerste cao-overleg op 21 april 2023 hebben wij als vakbonden onze voorstellenbrieven toegelicht en heeft jullie werkgever een toelichting gegeven op de stand van zaken binnen jullie bedrijf. Bij het tweede cao-overleg, dat op 17 mei 2023 plaatsvond, heeft Darling Ingredients een formele reactie gegeven op onze voorstellen en is gesproken over elkaars inhoudelijke punten en argumenten.  

Tijdens dit tweede overleg hebben wij als partijen kunnen vaststellen dat wij als vakbonden en Darling Ingredients nog ver uit elkaar liggen. Als betrokken cao partijen zijn wij nog steeds in onderhandeling en kunnen we op dit moment nog niets over de inhoud van de gesprekken zeggen.

Op 14 juni 2023 is de derde cao onderhandelingsronde en gaan wij verder in onderhandeling met jullie werkgever over een nieuwe cao. Van de verdere ontwikkelingen zullen wij jullie op de hoogte houden.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over de cao of het proces? Bezoek dan de cao-pagina hier.

Wordt vervolgd!

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV en CNV Vakmensen, Toon Hoppenbrouwers (FNV), Hans van Rulo (CNV) – Son, Agnes Vroegh (FNV), Christiaan Walraven (CNV) – Vuren, Hendrik-Gerrit Elzinga (FNV), Geertjan Kloosterman (CNV) – Burgum, Jos Cohen Bestuurder FNV,

Jeroen Bruinsma
Bestuurder CNV Vakmensen
06 3449 7279
j.bruinsma@cnvvakmensen.nl

 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error