Onderhandelingsronde cao Gemaksvoedingsindustrie uitgesteld!

Op woensdag 27 maart stond de vierde ronde van de onderhandelingen voor een nieuwe cao Gemaksvoedingsindustrie gepland. Tijdens een informeel overleg met de werkgevers concludeerden wij, vakbonden CNV en FNV, dat jullie belangen, inclusief het loonbod voor een één-jarige cao, te ver uiteenlopen.

Daarom hebben wij, in overleg met de kadergroepen van de bonden, besloten om het overleg uit te stellen tot maandag 15 april.
Tot die tijd gaan we langs bij diverse bedrijven om met werknemers in gesprek te gaan. Kom ook en laat je stem horen.

Loonbod werkgevers

Het loonbod van de werkgevers is tot nu toe bij een looptijd van één jaar:
--> per 1 april 2024 een loonsverhoging van 1%
--> per 1 oktober 2024 een loonsverhoging van 1%

Loonbod onacceptabel: jouw stemt telt!

Wij vinden het loonbod van werkgevers onacceptabel. In aanloop naar 15 april gaan we bij diverse bedrijven langs en organiseren we werknemersbijeenkomsten om persoonlijk met jou en je collega's in gesprek te gaan.
Jullie ervaren dagelijks de gevolgen van koopkrachtverlies en daarom is het belangrijk dat we samen naar een oplossing zoeken; een fatsoenlijke loonsverbetering hoort daarbij.

Daarom moedigen we je aan om je mening over het loonbod met ons te delen tijdens de bijeenkomsten. Jouw inbreng en die van collega's is belangrijk voor het vervolg van onze onderhandelingen met de werkgevers vertegenwoodigers.
Ben je niet in de gelegenheid om de bijeenkomst te bezoeken of kunnen we niet bij jouw bedrijf terecht, stuur me dan een mail naar r.jongen@cnv.nl
Informeer me wat je van het loonbod vindt en of je bereid bent actie te voeren voor een beter loonbod.

We komen bij je langs

We wensen van jou en je collega's te horen wat jullie vinden van het loonbod en verder wat er belangrijk is in de nieuwe cao. Spreek ons aan bij de poort of sluit je aan bij een van de bijeenkomsten. Staat jouw werkplek / locatie er niet bij en wens jij dat wij langskomen bij jullie bedrijf, neem dan contact op met ondergetekende per mail: r.jongen@cnv.nl

De navolgende locaties bezoeken we:

  • Mora Maastricht op 5 april
  • Signature Foods op 10 april
  • Ad van Geloven op 11 april

Een goede cao komt niet vanzelf

Een goede cao krijg je niet cadeau. We hebben jouw steun nodig om een cao-akkoord te bereiken. Hoe meer leden zich actief inzetten, hoe sterker we staan in de onderhandelingen met de werkgevers. 

Mocht je deze uitnodiging als niet-lid van een vakbond lezen dan vraag ik je hierbij om lid te worden van CNV. Alleen met meer leden versterken we onze / jullie postitie in de onderhandelingen. En ook niet onbelangrijk: alleen leden van vakbond CNV of FNV mogen stemmen over het eindbod voor een nieuwe cao Gemaksvoedingsindustrie. Zonder leden geen cao. Nieuwe leden betalen slechts 24 euro voor de eerste 6 maanden. De actie loopt tot en met juni 2024. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan en word lid!

Mede namens de onderhandelings - kaderleden van CNV,
René Jongen
onderhandelaar namens CNV
E: r.jongen@cnv.nl
M: 06 512 029 61