Leden Darling Ingredients stemmen in met de wijziging van het partnerpensioen

Leden van Darling Ingredients hebben ingestemd met de wijziging van het partnerpensioen per 1 januari 2024. Vanaf 1 januari 2024 wordt geen aparte spaarpot meer gevormd voor het partnerpensioen, maar wordt de gehele pensioenpremie gebruikt voor het ouderdomspensioen. Het op te bouwen ouderdomspensioen wordt hierdoor ongeveer 20% hoger. Het partnerpensioen is voortaan op risicobasis verzekerd. De opgebouwde rechten vóór 1 januari 2024 voor partnerpensioen blijf je houden.

Je maakt een keuze op de pensioendatum

Op de pensioendatum maak je een definitieve keuze voor een ouderdomspensioen of een ouderdomspensioen met een partnerpensioen. Als je partnerpensioen op de pensioendatum wil inkopen, betaal je dat door een stuk ouderdomspensioen in te leveren. 

Partner inschrijven 

Mocht je niet getrouwd zijn, maar wel een partner hebben dan is het heel belangrijk om via het digitale portaal van PGB, mijnpgb.nl de naam van je partner kenbaar te maken aan PGB. Ga je eerder uit dienst, dan zal PGB jouw opgebouwde ouderdomspensioen standaard omzetten in weer twee spaarpotten, namelijk één voor ouderdomspensioen en één voor partnerpensioen.  

Nieuwe bestuurder voor Darling Ingredients 

Op dit moment is er een nieuwe vakbondsbestuurder van CNV Vakmensen voor Darling Ingredients. Jeroen Bruinsma zet zijn werkzaamheden buiten het CNV voort. Jeroen bedankt iedereen voor zijn inzet en betrokkenheid. Sharon van Boxmeer heeft het stokje van Jeroen overgenomen. Zij zal zich komende tijd verdiepen in Darling Ingredients en kijkt ernaar uit om kennis te maken.

Vragen 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via onderstaand e-mailadres of via jouw cao-pagina

Ed Leunissen 
Interim Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 29 023 284 
E. e.leunissen@cnvvakmensen.nl 

Sharon van Boxmeer 
Bestuuder CNV Vakmensen 
M. 06 28 866 512 
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 


Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error