In jouw cao: mantelzorgregeling voor het Slagersbedrijf

Wist je dat CNV Vakmensen in de cao voor het Slagersbedrijf een afspraak heeft gemaakt voor werknemers die langdurig mantelzorg verlenen aan een ziek familielid, partner, vriend(in) of kennis? Zo kun je tijdelijk 80 procent werken tegen 90 procent van het loon.

Dit recht is er gedurende maximaal één jaar. Daarna kun je gewoon weer terug naar je oude aantal uren.Je pensioenopbouw ondervindt geen wijziging tijdens de periode dat je gebruik maakt van de mantelzorgregeling, die blijft gebaseerd op de oorspronkelijke werkuren. Je vakantie-urenopbouw wordt evenredig met de uren dat je minder werkt verminderd. En dat geldt ook voor je vakantiegeld: dat wordt gebaseerd op de feitelijk gewerkte uren. Samen met je werkgever maak je een (schriftelijke)afspraak over de aanvangsdatum.

Voorwaarden

Aan deze regeling zijn natuurlijk wel voorwaarden verbonden:
  • De periode waarin je gebruik maakt van de regeling is aaneengesloten (van minimaal een maand/4 weken);
  • Degene voor wie jij zorgt, moet wel in het bezit zijn van een zogenoemd geldig Indicatiebesluit van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ);
  • En deze persoon moet een verklaring indienen waaruit blijkt dat jij hem of haar mantelzorg verleent. Deze verklaring is gemakkelijk door jou op te vragen bij: het Sociaal  Secretariaat Slagersbedrijf, Diepenhorstlaan 3, 2288 EW te Rijswijk.
Beide bovengenoemde documenten (kopieën van het indicatiebesluit en de verklaring) geef je af aan je werkgever. Je werkgever kan dan een vergoeding krijgen voor de ontstane kosten, zodra hij die indient bij de Commissie arbeidsvoorwaarden (te bereiken via het hierboven genoemde Sociaal Secretariaat). Dit betreft kosten voor ondermeer het verschil in het brutoloon, de pensioen- en sociale premies en de vakantietoeslag.

In de cao voor het Slagersbedrijf vind je alles over de mantelzorgregeling terug (Artikel 31, pagina 43): Cao Slagersbedrijven | CNV Vakmensen - Vlees en Vis | CNV Vakmensen.

60-Plus en een halve dag minder werken?

Wist je dat in de cao voor het Slagersbedrijf CNV Vakmensen met de werkgevers ook een mooie seniorenafspraak voor 60-plussers is gemaakt? Als je 60 jaar bent, dan kun je 10% minder gaan werken, tegen hetzelfde salaris en met 100% (dezelfde) pensioenopbouw. Werk je fulltime dan heb je per week recht op 3,8 uur verlof, bij een werkdag van 7,2 is dat een halve dag. Lees hier meer over op de website van CNV Vakmensen

Wat wil jij in de nieuwe cao? Vul vóór 1 oktober de vragenlijst in!

In je cao regelt de vakbond dus veel meer voor je dan alleen je loonsverhoging. Dat kan de bond alleen doen doordat er veel leden zijn die ons laten weten wat we in de cao voor jou moeten gaan regelen. De onderhandelingen voor de nieuwe cao 2024 starten al op 30 november. Laat ons weten wat jij wilt: vul daarom dus vóór 1 oktober de korte cao-enquete in.
Direct naar de enquête

Gratis vakbondslid: lever vóór 1 november het formulier in!

En een cao is er omdat de Slagerswerknemers zich verenigen binnen de vakbond. Wist je dat jij – en je ongeorganiseerde collega’s – dit jaar gratis lid kunnen zijn van CNV Vakmensen? Vakbondsleden kunnen de contributie geheel terugvragen, ook dat hebben we geregeld in jouw cao, dus maak ook je collega’s lid van onze bond. Samen staan we veel sterker!
Wil je weten hoe jij je je contributie over het gehele jaar terug kunt krijgen? Vul dan het formulier vóór 1 november in wat je hier in dit bericht op de website terugvindt

Wil je meepraten over jouw cao?

Graag! Stuur mij een mailtje, meld je aan voor de WhatsApp groep of laat je vraag of opmerking achter op de cao-pagina

Papieren versie?

Krijg jij dit bericht per post? Dan hebben wij geen (juist) e-mailadres van jou. Het duurt dan altijd langer voor jij op de hoogte bent van nieuwtjes. Controleer dat in MIJNCNV via onze website. Alle linkjes die in deze nieuwsbrief staan kun jij niet openen vanaf papier. Die kun je allemaal terugvinden op de cao-pagina Slagers of in de nieuwsbrieven die daar verzameld zijn. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/slagers


Met vriendelijke groet,

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
06-51251159
n.abelskamp@cnvvakmensen

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error