Gratis Persoonlijk Financieel inzicht voor werknemers van 63 en ouder vleeswaren-sector

Op nadrukkelijk advies van de vakbonden is gratis financieel advies binnen het Sociaal Fonds van de Vleeswarenindustrie mogelijk vanaf 1 januari 2023. Hiernaast heeft CNV Vakmensen de werkgevers gevraagd om, gezien de stijging van de kosten voor levensonderhoud, een (energie)toeslag aan werknemers uit te keren. De werkgevers willen de cao-gesprekken afwachten in 2023 (cao loopt tot maart 2023).

Inzicht in uw (pensioen) inkomenssituatie

Stel, u gaat binnenkort met pensioen of wilt eerder stoppen met werken en gebruik maken van de RVU regeling hoe ziet uw inkomenssituatie er dan uit?

Om antwoord te krijgen is het mogelijk om een persoonlijk financieel inzicht gesprek aan te vragen. U krijgt middels een rapportage inzicht
in uw (pensioen)inkomen, waarbij dan ook uitgebreid rekening wordt gehouden met uw overige financiële zaken zoals een mogelijk hypotheek, lijfrentes en overige
financiële middelen. Zowel van u als uw eventuele partner, zodat u precies kunt zien hoe uw financiële situatie zich ontwikkelt. Zowel bruto als netto. De rapportage wordt in een persoonlijk gesprek toegelicht.

Het financieel overzicht en inzicht wordt opgesteld door Comminz. Het kost u niets of uw werkgever niets, want de werkgever mag de kosten declareren bij het Fonds Collectieve belangen voor de Vleeswarenindustrie.

Meer informatie en aanmeldformulier

Ga voor meer informartie naar de site van het Fonds www.vleeswarenwerkt.nl en tevens ontvangt u het aanmeldingsformulier als bijlage. Bent u jonger? stuur het dan door naar een collega binnen uw bedrijf. Want gezond(ook financieel) stoppen met werken of met pensioen gaan willen we toch allemaal.

Nieuwe CAO Vleeswaren 2023

De CAO vleeswaren loopt tot maart 2023 en uiteraard gaan we voor een goede CAO. De CNV cao-commissie is hier al mee bezig en in januari 2023 komt de CAO delegatie extra bijeen om de cao-voorstellen op te stellen. Verbetering van het inkomen is uiteraard een zeer belangrijk punt. Onder de noemer "reparatie van de inflatie" gaat CNV het cao seizoen in maar dan moeten werknemers ook weer lid worden van de vakbond, want zonder of te weinig leden geen CAO. Maak je collega lid van CNV Vakmensen via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan en ontvang zelf een welkomspremie en het nieuwe lid betaald voor de eerst 6 maanden in totaal maar 20.23 euro Samen goed 2023 in.

Nieuwe cao voorstellen, ideeën voor de nieuwe cao geef deze door

Heb je ideeën voor de nieuwe CAO geef deze dan door via p.deridder@cnvvakmensen.nl
Bedankt voor het meedenken.

Mede namens de cao kaderleden, verbijft met vriendelijke groet,

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-51601997
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl

Downloads