Geen woorden maar daden "Werkgevers Vleeswarensector!"

Volgend op het eerste cao-overleg met betrekking tot de nieuwe cao voor de Vleeswaren-sector, was er 8 maart alweer de tweede ronde van overleg. Wat zeer irritant is dat werkgevers diverse keren aangeven de financiële positie van de werknemers heel goed te begrijpen en dat alle financiële ruimte die er is dan ook gestoken moet worden in verbetering van het inkomen, maar ze komen met bijna NIETS voor de werknemers. Schandalig en onbegrijpelijk.

Overige cao-voorstellen van CNV allemaal van tafel geveegd

Naast een goede loonsverhoging in 2023, wilde CNV nog enkele punten geregeld zien, zoals verbetering van de reiskosten, thuiswerkvergoeding invoeren, RVU-regeling ook voor niet-productiefuncties en aanvulling op de nieuwe regeling ouderschapsverlof (zie onze voorstellenbrief in de bijlage). Nee, volgens de werkgevers is daar nu geen ruimte voor. Alles voor het verbeteren van loon?

Loonvoorstel 1

We gingen er eens goed voor zitten mbt betrekking tot het loonvoorstel van de werkgevers:
1 maart 4%, 1 sept. 2023 1% en 1% EENMALIGE uitkering, nog een keer goed navragen maar nee we hadden het goed gehoord. 4.5% structureel voor 2023 en 1% eenmalig (ongeveer 325 euro).
We hebben geschorst en wilden eigenlijk van tafel lopen, zo geschrokken waren we. Uiteindelijk weer terug aan tafel en we hebben hier een hartig woordje over gewisseld met de werkgevers, waarna de werkgevers voorstelden te schorsen.

Loonvoorstel 2

1 maart 2023 5% en 2% EENMALIG per september 2023 voor heel 2023, en hiernaast hadden de werkgevers nog beraad nodig over enkele voorstellen van vakbonden; de jeugdlonen, toepassen RVU-regeling, vast-werk-de-norm beter omschrijven.

We vragen ons af in welke realiteit de werkgevers leven? Geen mooie woorden aan de cao-tafel, maar... daden aan de cao-tafel!

Meepraten en reageren

Vragen? Stel ze gerust, je reactie wordt op prijs gesteld, of stuur een mail naar ondergetekende. Neem ook eens een kijkje op de cao-pagina. Je kunt hier het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.

Maak je collega lid

Een goede cao komt echt niet automatisch tot stand, nu is de tijd om ook werknemers hun deel te geven! Stuur daarom deze brief door aan je collega's, en laat ze lid worden van CNV Vakmensen via www.cnvvakmensen.nl/lidworden
Nu "€ 20.23 voor de eerste 6 maanden".

Vervolg

OP 29 maart praten cao-partijen verder, maar de toon is gezet.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-51601997
E:  p.deridder@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error