Geen cao-akkoord Pluimvee

Op 2 mei 2023 stond het zesde overleg gepland voor een nieuwe Cao Pluimvee. De onderwerpen Looptijd en Loonsverhogingen stonden op de agenda. Vakbonden hadden op verzoek van de werkgevers hiervoor een voorstel op papier gezet: looptijd van 2 jaar op nadrukkelijke wens van de werkgevers, 8% verhoging van de lonen per 1 april 2023, Per 1 januari 2024 een verhoging van 4% en een zogenaamde afspraak die een eventuele hogere inflatie dan verwacht in 2024 gaat opvangen (inflatiecorrectie).

Partijen zijn er niet uitgekomen en wel omdat aan het voorstel van vakbonden door werkgevers weer allerlei wijzigingen zijn voorgesteld. Er is wel intensief onderhandeld, maar zijn we uiteindelijk niet tot een akkoord gekomen.

Hoe nu verder als cao-partijen

De werkgevers gaan intern in beraad over het voorstel van vakbonden en komen dan met een eindbod aan vakbonden en dit uiterlijk binnen 2 weken. Hoe dit eindbod eruit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Maar CNV zal dit eindbod gaan voorleggen aan haar leden en zij hebben dan het laatste woord. 
Het is uiteindelijk toch teleurstellend, te meer daar we weten dat de werknemers zitten te wachten op een "goede" loonsverhoging, graag en ook snel. We moeten nog even geduld hebben, nog even door het zuur voor het zoet eraan komt.

We houden je op de hoogte

Heb je vragen of wil je het hele cao-traject nog eens bekijken, ga dan naar de cao-pagina Cao Pluimvee | CNV Vakmensen

Peter de Ridder, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1997 / p.deridder@cnvvakmensen.nl