Eindbod Slagers: nog steeds geen volledig koopkracht herstel

Werkgeversorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft eindelijk – negen dagen na het vijfde cao-overleg op 18 maart – hun eindbod aan de vakbonden toegestuurd. Het loonbod is met 0,5% opgehoogd ten opzichte van het laatste cao-overleg. Hiermee is er nog steeds geen sprake van volledig koopkrachtherstel voor het eigen personeel. Het oordeel is nu aan de vakbondsleden. Breng je stem uit vóór zondag 7 april 2024.

Als werkgevers een eindbod op tafel leggen, stoppen ze in feite het cao-overleg. Dan is de feitelijke situatie: ‘dit is waar jullie het mee moeten doen.’

De werkgevers bieden een loonsverhoging van: 5,5% per 1 maart 2024, 1,0% per 1 november 2024 en dan volgt per 1 april 2025: nog eens 3,5% .

Met dit loonbod - van in totaal 10% over 18 maanden gerekend-  komen de slagerswerkgevers nog steeds niet volledig tegemoet aan compensatie van het koopkrachtverlies van het eigen personeel over de afgelopen twee jaren.  Daarom legt CNV Vakmensen dit eindbod negatief voor aan de leden, aangezien dit niet tegemoetkomt aan de vraag waarmee jullie de vakbondsonderhandelaar op pad hebben gestuurd.

Oordeel aan de leden

Het oordeel is nu aan de leden. In de bijlage lees je het volledige eindbod. Als de helft+één van de stemmende leden tegen het eindbod van werkgevers stemt dan is er geen cao-akkoord.

Acties

Tegen het eindbod stemmen betekent ook dat je bereid bent om in actie te komen voor een betere cao. Dan komt het er dus op aan!

Stem!

De leden ontvangen na dit bericht de stemlink. Stemmen kan tot zondag 7 april 2024. Ben je geen lid, laat dan op de cao-pagina weten wat je hiervan vindt. Nu lid worden betekent straks ook stemrecht, en je hebt dan ook recht op een stakingsuitkering als het op acties aan gaat komen. ben je wel lid dan mag je natuurlijk ook altijd op de cao-pagina reageren en je vragen stellen.

Nancy Abelskamp
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06  51 25 11 59
E: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error