Dringend: leden gezocht: Praat mee over jouw pensioen!

Je wilt dat er goed wordt omgegaan met jouw pensioengeld. Jouw pensioen in de Slagersbranche is belangrijk, het liefst bemoei je je er zelf mee. Dat kan nu!

Een goed pensioen voor iedereen. Dat is de missie van CNV Vakmensen. Wij zoeken leden die hieraan een bijdrage willen leveren! Binnen het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf kun je namens de werknemers in de Slagersbranche meepraten. CNV Vakmensen heeft het recht om jou hiervoor te benoemen.

CNV Vakmensen wil de belangen van werknemers en pensioengerechtigden zo goed mogelijk behartigen. En naast het feit dat onze deskundigen in het bestuur van het pensioenfonds participeren, vinden we dat ze verantwoording afleggen over wat ze met het geld doen. Dat gebeurt ook in de praktijk, namelijk bij het zogenoemde Verantwoordingsorgaan dat bij het pensioenfonds hoort.  

Ben jij geschikt?

Als je daadkrachtig en leergierig bent en een goede oordeelsvorming hebt en als je wilt dat de belangen van werknemers in de Slagersbranche goed worden vertegenwoordigd in de besluiten die het pensioenfonds neemt. Dan ben jij vast geschikt.

Op de website
webhttps://www.pensioenslagers.nl/over-het-pensioenfonds/organisatie/verantwoordingsorgaan/site van het pensioenfonds vind je informatie over de taken en bevoegdheden van het verantwoordingsorgaan en het geschiktheidsprofiel.

Hoewel je vooraf geen specifieke pensioenkennis hoeft te hebben, want je wordt goed begeleid en geschoold, moet je uiteindelijk (gaan) voldoen aan de eisen uit het geschiktheidsprofiel.

Wat levert het je op?

Naast het feit dat je meepraat namens alle werknemers in de branche en opkomt voor hun belangen, ontvang je voor jouw inzet een vergoeding vanuit het pensioenfonds en/of word je door de werkgever vrijgesteld van je eigen werkzaamheden om deze rol goed te kunnen vervullen.

Hoeveel tijd kost het?

Gemiddeld genomen besteed je ongeveer één dag in de maand aan de werkzaamheden.

Heb je interesse?

Neem dan contact op met mij: via n.abelskamp@cnvvakmensen.nl of 06-5125 1159.
Wil je meer weten over de rol van het verantwoordingsorgaan, neem dan contact op met Michel Pet via m.pet@cnvvakmensen.nl of 06-2808 8578. Michel is bestuurslid van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf namens CNV Vakmensen. Wij kunnen je in contact brengen met Jan van der Kooi, inmiddels gepensioneerd, maar ook hij is lid van het Verantwoordingsorgaan Bedrijfspensioenfonds Slagers namens CNV Vakmensen. 

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-5125 1159
E  n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error