Concept-voorstellenbrief Trawlvisserij

Jullie hadden ingestemd om de cao-onderhandelingen over 2020 en 2021 te staken en de energie te gaan steken in nieuwe cao-onderhandelingen voor een cao vanaf 2022.

Daarom hadden jullie ook ingestemd met het tussenliggende onderhandelingsresultaat. Als onderhandelaars hebben wij gemeend dat het (onderhandelings-)werk dat als gevolg van Covid-19 en Brexit niet is afgerond in deze voorstellen opnieuw mee te nemen. De voorstellen zijn daarom forser dan gebruikelijk, maar wij kunnen dat goed motiveren.

Hierbij tref je de concept cao-voorstellen aan waarmee de cao-onderhandelingen van 2022 willen ingaan. Het zal je opvallen dat wij een voorstel doen voor een looptijd van 18 maanden. Dit geeft ten eerste iets meer ruimte aan het ambitieuze voorstellenpakket, maar het schept ook tijd om het pensioen van wal en zeepersoneel aan elkaar gelijk te maken. Hierdoor kunnen we de uitvoeringskosten drukken. Het aantal werknemers dat valt onder de Pensioen-cao is namelijk relatief klein.

Graag verneem ik, wat je van de voorstellen vindt en/of waar het accent gelegd moet worden. Jouw ideeën zie ik graag terug op w.kampen@cnvvakmensen.nl. Ik zal ze zeker in mijn afwegingen bij het maken van de definitieve cao-voorstellen meenemen. Ook is je input altijd waardevolle informatie voor het onderhandelingsproces. Het helpt mij namelijk prioritering aan te brengen en/of accenten te leggen. Schroom ook niet commentaar te leveren als je iets niet goed vindt. Daar zijn het concept cao-voorstellen voor. Geef aan als je voorstellen echt niet ziet zitten of kom met dat voorstel dat je nog mist. Voor mij is het belangrijk dat jij je in de uiteindelijke voorstellen herkent, die naar de werkgevers gaan.

Vriendelijke groeten, mede namens Gert Koster

Wietze Kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen