Eindbod cao Vlees 2022/2023

Er ligt een eindbod Cao Vlees na 4 overlegrondes. In de bijlage tref je het eindbod met het totaal aan voorstellen.

Eindbod qua loon aan de magere kant

Loon

De lonen worden verhoogd met 3% per 1 april 2022. Dat is mager. Er zijn verder geen verslechteringen in het eindbod voor werknemers.

Er komt een nieuw loongebouw in de cao op nadrukkelijk verzoek van de werkgevers. Voor de zittende groep werknemers biedt dit nieuwe loongebouw weinig perspectief. Vooral voor nieuw instromende werknemers geeft dit uitzicht op een hoger instaploon en snellere doorgroei. Ook de jeugdlonen worden verbeterd. Er is een zogenaamde "warme" PT (persoonlijke toeslag) afgesproken, mocht je bij een indeling in het nieuwe loongebouw met je loon hoger zitten dan het hoogste loon in de betreffende loonschaal. Toekomstige loonsverhogingen gaan dan ook over de PT.

Verder zijn er meerdere protocolafspraken gemaakt inzake het aanbieden van arbeidsovereenkomst aan flex-krachten, verlofsparen en onderzoek om eentonig werk te verminderen. Lees het eindbod goed door!

Hoe nu verder

De cao-commissie legt dit eindbod aan je voor, als lid werkzaam binnen de vleessector, zodat je je mening hierover kunt geven.

Klik HIER om te stemmen. Je kunt stemmen tot 11 mei 2022.

Krijg je deze nieuwsbrief per post, dan vind je het stemformulier op onze website. Ga naar: https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/vlees-en-vis/cao-vleessector/

Op 12 mei komt de cao-commissie bijeen om de uitslag verder te bespreken.

Het wordt tijd dat werknemers ook verbetering krijgen van hun inkomen.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 1997
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl

Downloads