Al het nieuws

Bijbanen-campagne in de Horeca en winkels

Deze hele zomer zijn teams jonge mensen op pad voor CNV Vakmensen. Zij brengen door het hele land bezoeken aan horecabedrijven en aan de diverse winkels. Jij kunt ze dus ook tegenkomen!
Zij willen in gesprek gaan met jonge werknemers die in die sectoren een bijbaan hebben. Jonge mensen die studeren, op school zitten maar daarnaast ook werken en geld bijverdienen in de Horeca of de Handel.

Een heel belangrijk moment om deze jonge werknemers kennis te laten maken met CNV Vakmensen. Veel (jonge) werknemers gaan er altijd vanuit dat alles goed geregeld is. Dat salaris en gewerkte uren vast wel kloppen. Dat de werkgever dat toch wel weet en goed regelt? Hoe zit het met die fooien pot? Heb ik enige inspraak op wanneer ik ingeroosterd word? Slechts een greep uit de opmerkingen en vragen die wij bijna dagelijks horen.

Heel belangrijk om deze jonge mensen tijdens deze start op de arbeidsmarkt mee te geven hoe zij in bepaalde situaties kunnen handelen. Dat het niet altijd opzet is dat dingen niet goed gaan. Dat werkgevers heel menselijk zijn en dus ook fouten kunnen maken. Wat kunnen werknemers zelf doen en waarvoor schakel je CNV Vakmensen in? Wat kan CNV Vakmensen voor jou als werknemers doen en wat is eigenlijk de rol van Vakbonden op de arbeidsmarkt?

Om jongeren laagdrempelig lid te kunnen maken van CNV Vakmensen, hebben we nu een speciaal tarief van €10,- per jaar.  Kijk hier voor alle info: www.cnvvakmensen.nl/jong 

Jij hebt misschien wel collega's die onder deze doelgroep vallen? Kinderen, neefjes, nichtjes of buurtkinderen?

Laat hen ook kennismaken met CNV Vakmensen. Geef ze de flyer uit de bijlage, stuur ze deze mail door of breng het op een andere manier onder de aandacht. Voor iedereen, ook voor jou, belangrijk dat de nieuwe generatie werkenden weet waarom vakbonden er zijn. Wat er gebeurt als er geen cao meer wordt afgesloten? Of wat de gevolgen zijn als iedereen zelf moet gaan onderhandelen over arbeidsvoorwaarden? Kortom, belangrijk. 

Wil je graag meer (papieren) exemplaren ontvangen van de flyer? Stuur een mail aan: b.schall@cnvvakmensen.nl.

Downloads