Al het nieuws

Eerste ronde cao-overleg Slagersbedrijven: toelichten voorstellen

CNV Vakmensen heeft op 8 maart - samen met FNV en KNS, de werkgeversorganisatie voor het slagersbedrijf - digitaal om de tafel gezeten om de cao-voorstellen toe te lichten in een eerste cao-overleg. De volgende overlegdatum is gepland op maandag 11 april.

Tijdens dit overleg gaven de werkgevers aan dat er niet genoeg ‘vet op de botten’ zit bij de slagersbedrijven. Dit wijten ze aan de coronacrisis en de daarbij komende quarantainelasten (rooster uitval) en de hoge prijsstijgingen van grondstoffen. De werkgevers verwachten dat dit de komende tijd niet snel wijzigt door de oorlog in de Oekraïne.

Volgens de werkgeversorganisatie hebben vooral slagersbedrijven die leveren aan horeca te lijden gehad van de corona-crisis. Daarom willen ze wederom dat deze bedrijven uitgezonderd blijven van de cao-verhogingen.
De werkgevers hebben aangegeven de zondagtoeslag te willen schrappen. Verder hebben de werkgevers nog geen concreet loonbod gedaan. Maar ze streven naar koopkrachtbehoud voor de medewerkers.

Meepraten en de cao volgen?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste cao-ontwikkelingen? Kijk dan op www.cnvvakmensen.nl/voeding/vlees-en-vis/cao-slagersbedrijven/
Het hele cao-traject is daar te volgen en je kunt je vraag of opmerkingen kwijt. Of stuur mij een mailtje!

Mede namens Peter de Ridder, bestuurder CNV Vakmensen en Gerrit Kornet, kaderlid betrokken bij de cao-onderhandelingen,

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 25 11 59
E: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl 

 

 

 

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error