Cao-onderhandelingen Slagersbedrijf starten op 8 maart

CNV Vakmensen heeft samen met de leden -en in relatie met het arbeidsvoorwaardenbeleid van de bond- de cao-voorstellen voor de nieuwe cao voor het Slagersbedrijf opgesteld. Deze voorstellen zijn inmiddels ook naar de werkgevers gestuurd. Op dinsdag 8 maart starten de onderhandelingen.

CNV Vakmensen hoopt dat we in deze hectische tijden snel tot een nieuwe cao voor de medewerkers in het Slagersbedrijf te komen zodat er op het front van de arbeidsvoorwaarden tenminste rust en zekerheid is.

Inzet

Tijdens deze onderhandelingen zet CNV Vakmensen in op compensatie van de verwachte prijsstijgingen. Om zo de koopkracht van de werknemers in het slagersbedrijf op peil te houden. Verder willen wij de verschillen in de loonschalen verkleinen en de loonschalen met een vast bedrag te verhogen.
Daarnaast stelt CNV Vakmensen voor om de jeugdlonen af te schaffen en werknemers minimaal te laten instromen op de trede voor 19-jarigen. Hiermee wordt de sector aantrekkelijker voor nieuwe instroom.
CNV Vakmensen wil graag een toeslag voor het werk in de avonduren in de cao. En we stellen voor om de reiskostenregeling aan te passen naar een vergoeding van 19 cent per kilometer.
Ook willen wij dat uitzendkrachten, na 6 maanden goed functioneren, een arbeidscontract voor onbepaalde tijd krijgen. En dat er wordt nagedacht over verlofsparen.
In de bijlage ontvang je de exacte voorstellen zoals die naar uw werkgever zijn gestuurd.

Nieuwe bestuurder

Rest ons te vermelden dat, naast Peter de Ridder, Nancy Abelskamp als de nieuwe CNV bestuurder voor de Cao Slagersbedrijf alvast deelneemt aan deze cao-onderhandelingen. Heb je in de tussentijd vragen? Schroom niet om ons te mailen of te bellen.

Houd de cao-pagina in de gaten

Op de cao-pagina Slagers kun je het cao-traject de komende tijd volgen, je vragen stellen of reageren op elkaar. Ga meteen naar de cao-pagina.

Peter de Ridder, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1997 / p.deridder@cnvvakmensen.nl  
en
Nancy Abelskamp, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5125 1159 / n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error