Cao Plukon - update

Hieronder een update van de twee cao-overleggen voor een nieuwe cao voor Plukon Wezep en Dedemsvaart.

Plukon houdt haar kaarten nog voor de borst, qua verbetering inkomen

Tijdens de twee gehouden overleggen hebben Plukon enerzijds en CNV anderzijds hun cao-voorstellen toegelicht.
Vervolgens heeft Plukon voor aanvang van het tweede cao-overleg de vakbonden geïnformeerd dat door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de grondstofprijzen door "het dak" zijn gegaan en Plukon heeft genoodzaakt om haar contracten en prijsafspraken met de
retailers te herzien met de nodige impact. Vakbonden hebben gevraagd of dit tot gevolg heeft dat er koerswijziging komt voor het cao-traject. Hierop reageerde Plukon dat vooralsnog er geen koerswijziging te verwachten valt, maar dat voorzichtigheid geboden is.

Vervolgens zijn vakbonden deelgenoot gemaakt van een inzet van Plukon om hun personeelsbeleid aan te passen en meer aandacht te hebben voor de factor "medewerkers" vanuit het principe WIAP (werk, inkomen, aandacht en perspectief). Hiernaast komt er een inzet om meer werknemers in vaste dienst te nemen (kritische functies) en uitzendkrachten sneller perspectief te geven op een vaste dienstbetrekking.

CNV vindt dit goede en positieve ontwikkelingen en heeft verzocht graag betrokken te worden bij de verdere invulling van het beleid.

Maar over naar Hier en NU

Plukon wil een ander beleid, maar hoe zit het met verbeteren van loon bij deze cao. Ook deze troefkaart moet op tafel komen en wel zodanig dat er voor de werknemers loonperspectief ontstaat en dat beseft Plukon.
CNV heeft verbetering gevraagd met een vast bedrag, verhoging eindejaar-uitkering en verhoging van de vakantietoeslag. Plukon heeft toegezgd de volgende ronde te reageren op de materiele cao-voorstellen van vakbonden, dat plaatsvindt op 24 maart aanstaande. We gaan het zien.

Informeer je collega's over de ontwikkeling van "jullie" cao en stuur dit bericht door. Kijk op www.cnvvakmensen.nl voor onze diensten voor leden en praat en doe mee voor verbetering van je arbeidsvoorwaarden.

Cao-pagina

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.

Peter de Ridder
Bestuurder Voeding CNV Vakmensen
M: 06-51601997
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl