Nul komma nul Cao Pluimvee: kom in actie

Interne acties van leden en de poortacties hebben de werkgevers nog niet in beweging gezet. Het blijft doodstil. Onze schreeuw om actie is dus nog niet gehoord. Dat betekent dat de acties moeten worden opgeschaald. Daarvoor is het nodig dat de leden massaal in actie komen. Te beginnen met een duidelijk JA voor acties.

Driekwartsvergaderingen en ultimatum
Wij organiseren daarom digitale ledenvergaderingen waarin wij onze leden oproepen tot actie. Dit zijn de zogenoemde driekwartsvergaderingen. Wanneer minstens 75% van de aanwezige leden vóór acties stemmen, kunnen wij de werkgevers via werkgeversorganisatie NEPLUVI een ultimatum stellen waarin onze eisen zijn verwoord. Geen of onvoldoende reactie op het ultimatum betekent acties. Wanneer en welke acties bepalen wij met onze leden in de bedrijven zelf. Dit doen wij in gezamenlijkheid met FNV. 
De digitale driekwartsvergaderingen vinden via MS Teams, dus online, plaats op dinsdag 18 mei om 11.00 uur én 19.00 uur.

Zo meld je je aan voor één van de twee MS Teams vergadering
Aanmelden voor een MS Teamsvergadering kan uiterlijk 16 mei 2021. Klik hier om je voor één van de twee genoemde MS Teamsvergaderingen aan te melden. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je met deze link op internet terecht om je aan te melden: https://bit.ly/3eYPk19 

Ultimatum
Als 75% van de leden vóór acties stemt, kunnen wij acties gaan voorbereiden. Daarvoor hebben wij al samen met FNV een actiecomité opgericht. Je kunt je daarvoor nog steeds bij mij aanmelden via een sms, whatsapp of een e-mail. Mijn contactgegevens staan onderaan deze nieuwsbrief.

Dit zijn onze eisen

  • Een versterkte positie van flexkrachten, waaronder onze collega-uitzendkrachten;
  • geen wachtdag bij ziekte;
  • een reële vergoeding voor woon-werkverkeer;
  • opbouwpercentage pensioen terug naar niveau eind 2020;
  • een regeling om eerder te kunnen stoppen met werken;
  • een verbetering van het loongebouw, én
  • een loonsverhoging die leidt tot verbetering van koopkracht.

Meedoen
In de driekwartsvergaderingen delen wij de laatste stand van zaken met de deelnemers. Iedereen mag meedoen aan de driekwartsvergaderingen. Maar alleen leden hebben stemrecht als het gaat om het stellen van een ultimatum. Hoe meer mensen meedoen, hoe breder het draagvlak, hoe meer druk wij op de werkgevers kunnen zetten. Niks doen is geen optie meer, tenzij jullie de NUL KOMMA NUL van de werkgevers accepteren. 

Ik zie jullie graag op dinsdag 18 mei. Tot dan.

Emiel Peper, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2343 2081 / aem.peper@cnvvakmensen.nl