Cao Pluimvee: acties nu inzetten en doorzetten

NEPLUVI geeft geen gehoor aan ons ultimatum. Werkgevers blijven hangen in het ach en wee klagen. Een herhaling van zetten. Nu werkgevers op geen enkele wijze ingaan op onze eisen, wordt het tijd voor acties in de bedrijven. Nu moeten wij acties inzetten en doorzetten.

Actie-reactie-actie
Het eindbod van werkgevers hebben wij begin april afgewezen. Op onze brief kwam nul-komma-nul reactie. Na enkele interne acties en bezoeken aan de bedrijfspoorten, hebben wij de leden gevraagd de werkgevers een ultimatum te stellen. Een unaniem JA leidde tot dat ultimatum op 20 mei 2021. De avond vóór het verstrijken van het ultimatum reageerde NEPLUVI. Na ruim twee maanden van stilzwijgen volhardt NEPLUVI in de nullijn. Zij geeft geen gehoor aan onze eisen. Dat vereist nu van onze kant actie.

Wie A zegt, schreeuwt nu B
Nu ons ultimatum niet leidt tot het gewenste resultaat, namelijk een bod van de werkgevers voor een passende en goede cao, moeten wij de door ons aangekondigde acties doorzetten. Dat doen wij daar waar de leden bij de bedrijven dat willen. Samen met de leden bepalen wij welke acties werkgevers pijn doen in hun portemonnee. En wel zo dat de druk van die werkgevers op hun branche- en werkgeversorganisatie NEPLUVI kan worden verhoogd. Alleen op deze manier krijgen wij een cao die wij met elkaar willen. Dat betekent dus doorzetten.

Voorbereiding en voeren van acties
De tijd van praten en brieven schrijven is een gepasseerd station.  De tijd voor zachte interne protesten is voorbij. Mouwen opstropen, acties inzetten én doorzetten. Dat vergt ene zorgvuldige voorbereiding en uitvoering van acties. Per bedrijf wordt gekeken wat er mogelijk is. Daar waar mogelijk en gewenst, trekken wij schouder-aan-schouder op met onze FNV-collega’s. Het is nu hét moment dat je je samen met jouw collega’s bij mij meldt. Neem rechtstreeks contact via aem.peper@cnvvakmensen.nl of (06) 23 43 20 81.

Voorwaarden voor acties
Mij werd vorige week gevraagd of er zaterdag 29 mei al acties zouden kunnen worden gevoerd. Mijn antwoord daarop was Nee. Acties moeten voorbereid worden en vragen een zorgvuldige uitvoering. Ook richting je werkgever. De veiligheid van mens en materieel, het welzijn van de dieren, blijft bij ons voorop staan. Aan alle voorwaarden die NEPLUVI stelt (zie de brief in bijlage) hoeven wij zeker niet te voldoen, maar hebben wel onze onverdeelde aandacht.

Inzetten en doorzetten
Op basis van de al verkregen reacties hebben wij een zogeheten shortlist van bedrijven aangelegd waar acties kunnen worden ingezet. Het is nu aan jou en jouw collega’s om zich bij mij te melden. Samen maken wij werk van werk. Daarvoor zijn acties vereist. Nu inzetten en doorzetten. Op weg naar een passende goede cao voor jou en al je collega’s. 

Emiel Peper, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 23 43 20 81 / aem.peper@cnvvakmensen.nl

Downloads