Stem over het eindbod Cao Gemaksvoedingsindustrie 2022

In vervolg op onze nieuwsbrief van december 2021 heeft er een cao-overleg plaatsgevonden op 17 januari. Dit overleg is geëindigd in een eindbod van de werkgevers. Dit houdt in dat we uitgesproken zijn.

Wat houdt het eindbod in?

Het eindbod houdt in dat er een cao komt voor één jaar komt, met een loonsverhoging van 3% op 1 februari 2022. Het inkomen bij langdurige arbeidsongeschiktheid is verbeterd. De pensioenpremie gaat met 1% omhoog per 1 januari 2023 wat echt nodig is! Er komt een opdracht om het ORBA-functiehandboek te actualiseren/moderniseren. Er wordt een onderzoek verricht naar de flexibiteit inzake werktijden en het inroosteren en mate van verhouding flexwerkers in verhouding tot werknemers in vaste dienst.
Ook komt er een onderzoek naar het beschikbaar stellen van een persoonsgebonden budget, dat door de werknemers kan worden gebruikt voor verschillende bestedingsdoelen en de tekst in de cao inzake vaststellen van ATV en inlichten van de Cao Vaste commissie.
Het breekpunt in het cao-overleg was met name het voorstel van vakbonden om de zogeheten Generatie-pact-afspraken in de cao te vervroegen naar 60 of 61 jaar zodat deze groep werknemers meer hersteltijd krijgt om te rusten. Dit was een "hard punt" van de vakbonden en is niet ingewilligd door de werkgevers, en op grond hiervan geen cao-akkoord. Het eindbod leggen we neutraal aan de leden voor.

Hoe verder

Wij verzoeken je je stem uit te brengen over dit eindbod. Bij een meerderheid melden we dat er een cao is, bij afwijzing door de leden melden we dit uiteraard ook aan de werkgevers. In dat geval zullen we met elkaar "meer" druk moeten uitoefenen om werkgevers op andere gedachten te brengen.

Stem over het eindbod 

Het eindbod is in bijlage toegevoegd. Het is nu aan jou, vakbondslid, om hierover te stemmen. We verzoeken je jouw stem over het eindbod uit te brengen.
Klik hier om meteen digitaal je stem uit te brengen.
Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je op de cao-pagina de link vinden om te stemmen: https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-graan-be-en-verwerkende-industrie/ Stemmen kan uiterlijk 1 februari 2022. 

Heb je nog vragen? 

Neem dan contact met mij op. Je kan ook meepraten en jouw vragen stellen op de cao-pagina.

Peter de Ridder, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1997 / p.deridder@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error