Weer geen loonbod na 4e onderhandeling cao Royal FloraHolland

Maandag 14 november was de vierde onderhandelingsronde voor de cao Royal FloraHolland. Helaas heeft de directie lak aan onze oproep om met een fatsoenlijk loonbod te komen. Jij en je collega’s hebben, ondanks een tekort aan arbeidskrachten, keihard gewerkt en dan is het antwoord van RFH “NEE”. Voor CNV Vakmensen FNV Agrarisch en Groen onacceptabel en het getuigt niet van waardering voor alle hardwerkende werknemers.

Er moet iets gebeuren en daarom zijn jij en je collega’s aan zet om ons te helpen de directie op andere gedachten te brengen. Zodat ze op 1 december tijdens de 5e ronde WEL met een stevig loonbod komen. Die stijgende energieprijzen, duurdere boodschappen en zorgverzekering moet toch ergens van betaald worden? 

Vier eisen van de vakbonden richting Royal FloraHolland

We hebben de eerste drie rondes ingezet om overige punten te bespreken en daar lijken we nader tot elkaar te komen. Het enige wat rest is een loonbod en andere zaken, die jouw koopkracht kunnen verbeteren. Wij begrijpen daarom nog steeds niet waar RFH op wacht. Iedereen bij RFH kan zien hoe het ervoor staat binnen de organisatie en zou kunnen begrijpen dat een stevig loonbod op zijn plaats is. We zien investeringen in gebouwen, het nieuwe werken en andere projecten. Maar een investering in werknemers ontbreekt. Daarom richten wij ons nu op de volgende vier speerpunten:
  • Kom snel met een stevig loonbod, dat recht doet aan de inflatie. Deels in procenten en deel in keiharde euro’s. Vrachtwagenchauffeurs van Floriway krijgen namelijk per 1 januari 2023 een loonsverhoging van 7,5%  en een eenmalige bruto uitkering van €250.
  • Het minimumloon bij RFH moet stijgen naar €14 per uur.
  • De reiskosten moeten omhoog naar het wettelijk maximum van € 0,21 per kilometer.
  • Een koudetoeslag voor medewerkers in de logistiek, die (deels) in koelcellen werken. Wel investeren in koelcellen en niet in de werknemers, die werken onder zware omstandigheden. Dat kan echt niet!

Teken de petitie voor een stevig loonbod!

Wij strijden voor jou aan de cao-tafel en vragen jou mee te strijden voor een goede cao met een stevig loonbod. Steun onze eisen en teken de petitie!
Met deze link teken je meteen de petitie 
Deel deze link ook met je collega’s: https://rb.gy/ajmmev  Ook wanneer ze (nog) geen vakbondslid zijn, kunnen ze meedoen. Je kunt tot en met 30 november 2022 de petitie invullen. 

Samen staan we sterker, word lid van een vakbond!

CNV Vakmensen strijd keihard voor jouw nieuwe cao RFH. Dat doen we samen met elkaar als leden. Het is daarom belangrijk dat ook jouw collega’s lid worden van een vakbond. Samen maken wij het verschil, want zonder leden geen cao! 
Maak jouw collega nu lid van CNV Vakmensen

Meepraten 

Op onze cao-pagina kun je ook het hele cao-traject volgen, meepraten en vragen stellen. Ga direct naar de cao-pagina Cao Royal FloraHolland | CNV Vakmensen 

Souleiman Amallah, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2052 2211 / s.amallah@cnvvakmensen.nl 

Downloads