Uitnodiging medewerkers bijeenkomsten in verband met start cao onderhandelingen 14 februari

Op 14 februari starten we met de eerste cao-onderhandelingen voor de nieuwe cao Royal FloraHolland (RFH). De huidige cao loopt tot 31 maart 2024. Uit de reacties op onze cao-enquête hebben we een top 5 aan cao-onderwerpen gehaald. Binnenkort organiseren we voor de medewerkers doorbetaalde* bijeenkomsten om de voorstellen toe te lichten. Kom ook en neem je collega's mee!

Top 5 cao-onderwerpen

  1. Een stevige loonsverhoging
  2. Veilige werk omgeving en sociale veiligheid
  3. Werkzekerheid
  4. verbeterde ouderenbeleid
  5. Hogere reiskostvergoeding

Wat vind jij belangrijk? Kom naar een medewerkersbijeenkomst

samen metVoordat de onderhandelingen starten, organiseert CNV Vakmensen samen met FNV op verschillende locaties *doorbetaalde medewerkersbijeenkomsten. Ook als je nog geen lid van een vakbond bent, ben je van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomsten lichten we onze cao-voorstellen toe. We horen ook graag of jij en je collega's nog andere punten hebben. Met jullie input krijgen we een helder beeld van wat voor jou en je collega’s belangrijk is in de cao-onderhandelingen. Op die manier kunnen we onze positie versterken en samen betere resultaten behalen. Ook zullen wij updates geven over de overgang naar een nieuwe pensioenregeling volgens de Wet Toekomst Pensioenen (WTP).

* Let op de bijeenkomst wordt maximaal voor 1 uur door de werkgever betaald na aanmelding bij jouw teammanager.

Locaties en data

  • Eelde: maandag 29 januari om 09.30 uur (einde procestijd)
  • Naaldwijk: dinsdag 30 januari om 11.30 uur en om 19.00 uur. Locatie: kantine Fleurance
  • Rijnsburg: woensdag 31 januari om 10.30 uur. Locatie: Floratine
  • Aalsmeer: donderdag 1 februari om 11.15 uur en om 20.00 uur. Locatie: Kantine EF

Tijdspad cao-traject

De onderhandelingen over een nieuwe cao Royal FloraHolland starten woensdag 14 februari. De tweede onderhandelingsronde is medio maart. We streven naar een nieuwe cao Royal FloraHolland per 1 april 2024.

Word lid en beslis straks mee

Als jouw collega nu lid wordt van CNV Vakmensen kan hij of zij straks meebeslissen over het onderhandelingsresultaat. Wordt het een goed resultaat? Stemt CNV daarmee in? Dat is dan aan jullie. Maak jouw collega daarom lid: ga voor meer informatie naar cnv-ledenwerven.nl

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je andere ideeën voor de cao die je niet in de enquête kwijt kan? Mail ze mij vooral. Schroom niet en neem contact met mij op.

Meepraten

Op de cao-pagina kun je alle cao-nieuws blijven volgen, vragen stellen en meepraten over de cao. Ga naar de cao-pagina: Cao Royal FloraHolland | CNV Vakmensen

Souleiman Amallah, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2052 2211 / s.amallah@cnvvakmensen.nl