Reactie vakbonden op berichtgeving directie over het stemmingsresultaat

Tot en met 16 januari konden werknemers stemmen op het eindbod van jullie werkgever. Op 17 januari hebben we de uitslag van de stemming gedeeld met de leden en directie van Royal FloraHolland. We nodigden ook de directie uit om samen in gesprek te gaan over een verbeterd bod, met als doel alsnog de cao af te sluiten. De directie is voorbij gegaan aan ons voorstel om eerst verder te praten en heeft medewerkers al een brief gestuurd. Hieronder onze reactie op de brief van de directie. In de bijlage onderaan deze mail tref je de deelbare nieuwsbrief van de vakbonden.

Uitslag stemming eerlijk en democratisch
De brief suggereert dat alleen vakbondsleden verantwoordelijk zijn voor de uitslag. Volgens RFH is 13% van de medewerkers verantwoordelijk voor het stemresultaat en bepalen die dus voor de rest van de medewerkers. Dat is onjuist, want wij vertegenwoordigen ruim 30% van de medewerkers. Het beeld dat RFH schetst draagt bij aan verdeeldheid tussen medewerkers en leidt de aandacht af van waar het hier om gaat: medewerkers die betrokken willen zijn en een stem hebben om voor een goede cao te gaan. Voor alle medewerkers van RFH. Wil jouw collega ook inspraak hebben middels de stemming? Maak deze collega dan lid van CNV.

De deur staat open
Terwijl de directie de deur keihard dichtgooit, hebben de vakbonden besloten om zich wel constructief op te stellen. Onze deur staat altijd en voor iedereen open en dus ook voor de directie, om samen in overleg tot een verbeterd (eind)bod te komen. Bij aanvang van  de onderhandelingen heeft de directie van RFH aangegeven dat zij ons, de vakbonden, erkennen als representatieve gesprekspartner. Het kan niet zo zijn dat als de uitkomst van een democratische stemming niet naar wens/verwachting verloopt onze representativiteit opeens in twijfel wordt getrokken. Hiermee gaat RFH volledig voorbij aan de stemmen en wensen van jou en je collega’s en zet je ze buitenspel.

Uitnodiging: wij willen jouw mening horen
Wij zijn een ledenorganisatie waarbij belangenbehartiging waardevol is. Samen met onze leden gaan wij vooraf aan de onderhandelingen altijd met iedereen in gesprek, lid of geen lid. Op deze manier hebben wij jarenlang bewezen altijd in staat te zijn om een middenweg te zoeken. Wij willen daarom met alle medewerkers in gesprek over de uitkomst van de stemming. Zowel leden en niet-leden zijn welkom op onderstaande data:

Dinsdag 7 februari 2023* Woensdag 8 februari 2023* Donderdag 9 februari 2023*

Eelde om 8.30 uur

Rijnsburg 10.00 uur kantine Floratine

Naaldwijk 11.00 uur in de kantine Fleurance

Naaldwijk 19.00 uur in de kantine Fleurance

Aalsmeer 10.30 uur tribune F

Aalsmeer 19.00 uur tribune F

* De tijden zijn onder voorbehoud en de sessies zijn aansluitend aan ‘einde proces’.

Samen staan we sterker, word lid van een vakbond!
CNV strijd samen met de leden voor jouw nieuwe cao RFH. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk RFH-medewerkers lid worden van een  vakbond. Samen staan we sterker! 
Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online
Online kun jij al je vragen kwijt, al het nieuws volgen over dit cao-traject en ook reageren. Ga hier naar de cao-pagina.

Met vriendelijke groet,

Souleiman Amallah                                                                                     
Bestuurder CNV Vakmensen
s.amallah@cnvvakmensen.nl                           
06-20522211

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error