Meerderheid CNV en FNV wijst eindbod RFH af en roept “directie RFH, kom met een beter cao-bod!”

Woensdag 22 december heeft RFH na de achtste onderhandelingsronde voor een nieuwe cao eindelijk een eindbod neergelegd. Het was volgens hun het maximale wat zij kunnen bieden. In de eerste week van januari organiseerden we medewerkersbijeenkomsten waar RFH hun eindbod hebben toegelicht. Tot 16 januari konden leden stemmen op het eindbod. Maar liefst 72,60% stemde tegen het eindbod.

Waarom leden massaal tegen het eindbod stemmen                                

•    Loonbod te laag.
•    Looptijd van 15 maanden veel te lang.
•    Geen koudetoeslag.
•    RVU-regeling te beperkt.
•    € 0,19 cent is een goede stap maar waarom gewoon geen € 0,21 cent per km betalen?

Hoe nu verder?

Wij gaan in de eerste week van februari met de directie van RFH de uitkomst van de stemming bespreken. Wij doen een laatste poging voor een beter bod van de directie. Als dat niet lukt, organiseren we zo snel mogelijk driekwart vergaderingen om de stand van zaken te bespreken en jullie actiebereidheid vast te stellen. Bij geen beter eindbod zijn acties namelijk onvermijdelijk. Het is dan aan jullie om samen met ons actie te voeren voor een betere cao.

Cao-traject online

Online kun jij al je vragen kwijt, al het nieuws volgen over dit cao-traject en ook reageren. Ga hiervoor naar de cao-pagina Cao Royal FloraHolland | CNV Vakmensen.

Samen staan we sterker, word lid van een vakbond! 

Vakbonden CNV en FNV strijden samen met de leden voor jouw nieuwe cao RFH. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk RFH-medewerkers lid worden van een vakbond. Samen staan we sterker! Maak dus je collega die nog geen lid is, nu lid. Ga hiervoor naar de website: Member Get Member cnv-ledenwerven.nl

Souleiman Amallah, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2052 2211 / s.amallah@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error