Leden accepteren verbeterd eindbod cao RFH: aanvullende afspraak bij winst geeft vertrouwen

Een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen en FNV die werken bij RFH zijn akkoord met het verbeterde eindbod dat RFH heeft gedaan. Zijn we ook blij met de cao? Wat we hebben afgesproken is voor nu het maximaal haalbare. Dankzij onze acties is het wel beter dan wat er eerst lag. Zo komt er bijvoorbeeld wel een minimumloon van €14,28 en hebben we de reiskosten kunnen verhogen naar € 0.21 per km. Het idee dat partijen weer aan tafel gaan voor een verbetering, als er in 2023 toch nog winst wordt gemaakt, geeft vertrouwen. Aan de andere kant vinden we ook dat er nog salaris bij moet en dat mensen hun koopkracht onvoldoende gecompenseerd krijgen. We zijn dus nog niet klaar bij Royal FloraHolland en zullen de komende tijd ons best doen om aanvullende afspraken te maken over onder andere een toeslag voor werken in de kou. Wat zijn die verbeterde afspraken ook alweer? Lees verder.

De verbeteringen
De leden van CNV en FNV konden tot en met 12 maart 2023 stemmen op het verbeterd eindbod. De meerderheid heeft aangegeven akkoord te gaan met het volgende:

  • Looptijd vanaf 1 januari 2023 t/m 31 maart 2024.
  • Met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 een structurele nominale loonsverhoging van € 100 per maand op basis van voltijddienstverband.
  • Met terugwerkende kracht per 1 januari een loonsverhoging van 3% i.p.v. 1 maart 2023.
  • Per 1 mei 2023 0,5 % een extra structurele loonsverhoging erbij.
  • Verhoging van de kilometervergoeding van € 0,19 cent naar €0,21 van 5 tot en met 40 km (enkele reisafstand) per 1 maart 2023.
  • Een sociaal plan tot 31 december 2024, waarvoor de basis het sociaal plan 2021 – 2022 is.
  • Koffie en thee voor logistiek medewerkers die gezien de verwachte eindtijd geen pauze hebben.
In de bijlage tref je naast de deelbare nieuwsbrief ook de overige afspraken uit die in de nieuwe cao RFH komen te staan. Denk aan afspraken als: mantelzorg, rouwverlof, uitbreiding verlofsparen, verhoogde reiskostenvergoeding bij  opleiding, etc.

Samen staan we sterker, word lid van een vakbond!
CNV strijd samen met de leden voor jouw nieuwe cao RFH. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk RFH-medewerkers lid worden van een vakbond. Samen staan we sterker! 
Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online
Online kun jij al je vragen kwijt, al het nieuws volgen over dit cao-traject en ook reageren. Ga hier naar de cao-pagina.

Met vriendelijke groet,

Souleiman Amallah                                                                                     
Bestuurder CNV Vakmensen
s.amallah@cnvvakmensen.nl                           
06-20522211

Downloads