Breng je stem uit over het eindbod van Royal Flora Holland

De terugfluitactie en persaandacht hebben geholpen, want 24 februari wilde de directie aan tafel om betere afspraken te maken. Jullie directie heeft ten opzichte van 22 december een verbeterd eindbod gedaan, maar wel een beperkte verbetering. Het is gelukt een beter loonbod af te spreken en de kilometervergoeding is verhoogd. Echter komt het eindbod niet in de buurt van een compensatie van het koopkrachtverlies waar jullie mee te maken hebben. We hadden er graag meer uit gehaald, maar volgens RFH is het eindbod het maximale wat ze kunnen bieden.

Laat van je horen, stem uiterlijk 12 maart

Het is nu aan de leden van CNV en FNV om te bepalen of het verbeterd eindbod voldoende is. In de bijlage treffen jullie het volledige eindbod van Royal Flora Holland.

Ben je vakbondslid? Dan kun je t/m zondag 12 maart je stem uitbrengen, ieder lid kan 1 keer stemmen. Jullie hebben het laatste woord.
Onderaan deze mail vind je de stemknoppen voor en tegen.

De verbeteringen zien er als volgt uit:  

  • Looptijd vanaf 1 januari 2023 t/m 31 maart 2024.
  • Met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 een structurele nominale loonsverhoging van € 100 per maand op basis van voltijddienstverband.
  • Met terugwerkende kracht per 1 januari een loonsverhoging van 3% i.p.v. 1 maart 2023.
  • Per 1 mei 2023 0,5 % een extra structurele loonsverhoging erbij.
  • Verhoging van de kilometervergoeding van € 0,19 cent naar €0,21 van 5 tot en met 40 km (enkele reisafstand) per 1 maart 2023.
  • Een sociaal plan tot 31 december 2024, waarvoor de basis het sociaal plan 2021 – 2022 is.
  • Koffie en thee voor logistiek medewerkers die gezien de verwachte eindtijd geen pauze hebben.

Communicatie directie met medewerkers

Veel leden en niet-leden hebben, naast hun ongenoegen over het eindbod, aangegeven zich geërgerd te hebben aan de communicatie van de directie tijdens de onderhandelingen. De vakbondsdelegatie heeft bij de directie aangegeven dat hieraan gewerkt moet worden. Zij heeft aangegeven aan de slag te gaan met verbeteringen. Wij houden vinger aan de pols.

Word lid en jij kunt ook stemmen!

Alleen leden van CNV en FNV kunnen stemmen op het eindbod. Als je nog geen vakbondslid bent kun je je aansluiten bij CNV Vakmensen via deze link: Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Jullie vakbondsbestuurder Souleiman Amallah is tot 6 maart met verlof. Daarom is komende dagen Mirjam van Leussen ter vervanging bereikbaar als er vragen zijn. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over het eindbod, mail, app of bel ons gerust.

Souleiman Amallah                                                 Mirjam van Leussen                     
Bestuurder CNV Vakmensen                                   Bestuurder CNV Vakmensen (tijdelijk vervangend)

s.amallah@cnvvakmensen.nl                                  m.vanleussen@cnvvakmensen.nl                                  
06-20522211                                                           06-28866597     

 

Downloads