Werkgevers hebben meer tijd nodig voor 2e overleg cao Tuinzaden

Werkgevers in de Tuinzaadbranche (Plantum) hebben CNV Vakmensen laten weten dat ze meer tijd nodig hebben om het 2e overleg over een nieuwe cao Tuinzaden voor te bereiden. Daardoor is onze afspraak op maandag 23 oktober niet doorgegaan en spreken we elkaar weer over de cao op dinsdag 14 november

Op woensdag 11 oktober heeft het eerste overleg plaatsgevonden over een nieuwe cao Tuinzaden. Naar aanleiding van dit overleg hebben we de voorstellenbrieven met jullie gedeeld en aangegeven dat er een stevig gat zit tussen wat CNV Vakmensen vraagt en wat werkgevers bieden (zie www.cnvvakmensen.nl/tuinzaden ). Ook werkgevers zien dat blijkbaar in en hebben eind vorige week aangegeven dat ze meer tijd nodig hebben om het 2e overleg voor te bereiden en dat ze het overleg van 23 oktober afzeggen. Dit vinden we natuurlijk jammer, maar overleg heeft alleen zin als beide partijen daar klaar voor zijn. Het volgende overleg staat gepland voor dinsdag 14 november en dan hopen we het stevig gat tussen standpunten van partijen te verkleinen en meer zicht te krijgen op een nieuwe cao.

Volg de onderhandelingen op de voet

CNV Vakmensen stuurt regelmatig nieuwsbrieven naar haar leden over de stand van zaken in de onderhandelingen. Als je nog directer op de hoogte wilt worden gehouden, kun je ook lid worden van onze WhatsApp groep. Ook je collega’s die geen lid zijn, kunnen daar lid van worden. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep, kun je op je telefoon deze link gebruiken.

Verder kan iedereen, lid of geen lid, ook meepraten op de cao-pagina Tuinzaadbedrijven, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt alleen een account nodig. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao Tuinzaadbedrijven kun je vinden op de cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/tuinzaden .

CNV Vakmensen doet dit samen met jou!

CNV Vakmensen is een vereniging waar werknemers lid van kunnen worden die samen hun situatie (in dit geval de Tuinzaadbedrijven) willen verbeteren. Die vereniging heeft een onderhandelaar aangesteld die namens die werknemers gaat onderhandelen, maar dit kan die onderhandelaar niet alleen. Hij wordt hierin bijgestaan door een cao-commissie bestaande uit actieve CNV-leden. Maar we hebben ook de hulp van jou en jouw collega’s nodig door met ons mee te denken en te laten weten wat je ergens van vindt. En mocht je collega nog geen lid zijn, dan kan hij/zij dit worden op www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan . De eerste 6 maanden lidmaatschap van CNV Vakmensen kost dit in totaal €20,23. Dus laten we ons organiseren en actief betrokken zijn bij de cao-onderhandelingen.

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je contact opnemen met je CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl).

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error