Wat wil jij in de nieuwe cao Hoveniers?

In september starten de onderhandelingen over een nieuwe cao Hoveniers. CNV bereidt zich voor op deze onderhandelingen en vraagt jou wat je erin wilt hebben. Vul de enquête in en zorg dat we jouw wensen meenemen.

De huidige cao Hoveniers loopt 30 september 2024 af. Dat is al best weer snel, want de vorige kwam pas in december 2023 met enige vertraging tot stand. CNV gaat zich voorbereiden op die nieuwe cao-onderhandelingen. Dat doen we op verschillende manieren.

Voorbereiding met cao-commissie Hoveniers CNV begonnen

CNV heeft een aantal actieve leden werkzaam in de Hovenierssector. Die denken actief mee met de onderhandelaar ter voorbereiding en tijdens de onderhandelingen wat we het beste kunnen voorstellen en hoe we moeten reageren op voorstellen van de werkgevers. Er is zelfs een van de leden van de cao-commissie die samen met onderhandelaar Jeroen Warnaar aan de onderhandelingstafel zit en hem ondersteunt. Deze cao-commissie is vorige week weer digitaal bij elkaar geweest om vooruit te blikken op de komende onderhandelingen, te bespreken wat er in de enquête moet en al mogelijke voorstellen met elkaar te bespreken. We kunnen altijd versterking in deze cao-commissie gebruiken, dus als je daar interesse in hebt, kun je je melden bij Jeroen Warnaar (onderaan vind je zijn contactgegevens).

Vul de enquête in!

Daarnaast houdt CNV een enquête onder werknemers in de Hoveniersbranche. Daarin kunnen hoveniers aangeven wat ze belangrijk vinden voor de cao, hoe ze de situatie in hun bedrijf ervaren en of ze zelf nog voorstellen hebben voor de nieuwe cao. De enquête kun je hier vinden. Vul de enquête in en vraag ook je collega’s om die in te vullen. Ontvang je de nieuwsbrief per post dan kan je de enquête openen via de nieuwsbrief op de website of via https://bit.ly/3XIIVPB .

Sluit je aan bij de WhatsApp-groep CNV voor de cao Hoveniers

Het is belangrijk dat we je snel op de hoogte kunnen stellen van wat er tijdens en rond de cao-onderhandelingen gebeurt. Dit kan door lid te worden van de WhatsApp-groep. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon deze link (of https://bit.ly/3VZjU1e) gebruiken. Als je wilt reageren kun je me een persoonlijk bericht sturen of een e-mail naar onderstaand mailadres. Meer informatie over de cao Hoveniers kun je vinden op jouw cao-pagina www.cnv.nl/hoveniers . Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je naar de cao-pagina via www.cnv.nl/caos en type Hoveniers in het cao zoekveld.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnv.nl ).